CSM București, reacție oficială după apariția unor fotografii în care apare simbolul svasticii în spatele sportivilor legitimați la secția de rugby

CSM București, reacție oficială după apariția unor fotografii în care apare simbolul svasticii în spatele sportivilor legitimați la secția de rugby

CSM București a oferit o primă reacție oficială după ce pe parcursul zilei de sâmbătă au apărut mai multe fotografii pe contul oficial de Facebook, fotografii care înfățișau mai mulți juniori sub 14 ani ai secției de rugby, iar pe fundalul acestora se afla un zid pe care era desenată o svastică, simbol nazist interzis prin lege în România.

Clubul care aparține de Primăria Capitalei a participat în acest week-end la un festival de rugby pentru copii, pe numele său „Octavian Corneliu-Luluș”, organizat pe stadionul Ghencea de CSA Steaua.

ADVERTISING

Toate bune și frumoase până acum, însă CSM-ul din localitate a făcut o gafă îngrozitoare în momentul în care a ales să fotografieze grupurile de copii participante la acest festival.

Pe fundalul în care copiii au realizat aceste poze apărea svastica, îngrozitorul simbol nazist interzis prin lege în România.

Culmea este că aceste fotografii au stat mult și bine pe pagina oficială de Facebook a clubului, peste 15 ore mai exact, până când ele au fost șterse, iar duminică a apărut și un comunicat de presă oficial din partea clubului bucureștean: „Clubul Sportiv Municipal București își exprimă regretul față de apariția simbolului controversat din pozele postate pe contul oficial de Facebook! În legătură cu articolele apărute în presă, CSM București dorește să menționeze faptul că scopul principal al postării apărute pe pagina oficială de Facebook este promovarea copiilor și a juniorilor, practicanți de rugby. Din păcate, simbolul prezent pe clădirea din spatele echipelor nu face cinste nimănui, astfel încât pozele au fost șterse. Ne cerem scuze, încă o dată, pentru această neînțelegere!”

CSM Bucuresti - Soimii Bucuresti U 17

CSM București a avut la acest festival de rugby înscrise echipele sale U14 și U12 la baieți, plus o formație alcătuită din fete.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În România, utilizarea simbolurilor naziste este pedepsită de Legea nr. 217/2015, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇