Cristina Neagu reacționează după acuzațiile de blat provenite din Muntenegru

Cristina Neagu reacționează după acuzațiile de blat provenite din Muntenegru

Cristina Neagu a reacționat după ce presa din Muntenegru a publicat declarații făcute de căpitanul echipei naționale a acestei țări, Jovanka Radicevic, în care aceasta ar fi acuzat-o că a încercat să trucheze meciul de la Turneul Preolimpic.

Cristina Neagu a negat că a avut vreo astfel de tentativă, printr-un mesaj publicat de FRH.

"Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii. De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întamplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat", a spus Cristina Neagu.

ADVERTISING

Căpitanul naţionalei feminine de handbal a Muntenegrului a declarat inițial că Neagu i-a cerut să rateze intenționat și să lase România să câștige la cinci goluri diferență meciul din ultima etapă a turneului preolimpic.

„Înaintea turneului, jucătoarele României erau atât de încrezătoare și ne-au transmis că se vor califica. Sincer, m-a deranjat un pic deoarece s-au comportat ca și cum noi n-am fi existat”, a dezvăluit Jovanka Radicevic, potrivit reprezentacija.me.

„Nu ne-am făcut niciun calcul. Când România a avut trei goluri avans, Neagu a venit la mine în mai multe rânduri și mi-a zis: ‘Joke, te rog ratează și lasă-ne să mai înscriem două goluri”. I-am zis însă: „Chris, nu am mingea și chiar dacă aș avea-o, nu aș face asta. Sunt convinsă că așa ar fi stat situația și dacă noi eram cele care aveam nevoie de victorie”, a adăugat aceasta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, Radicevic a revenit cu un mesaj pe Instagram, spunând că nu ar fi zis niciodată ce a apărut în presa din Muntenegru.

Cristina Neagu și Jovanka Radicevic au fost colege în sezonul 2018/2019 la CSM București.

Echipa națională feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice după turneul preolimpic din Muntenegru.

„Tricolorele” au învins în ultimul meci Muntenegru cu 28-25, însă aveau nevoie de o victorie la cel puțin cinci goluri pentru a merge la Tokyo.

În cazul în care meciul se termina cu victoria româncelor la cinci goluri diferență, România și Muntenegru ar fi mers împreună la Olimpiadă. Așa, Norvegia și Muntenegru sunt selecționatele care au obținut biletele pentru competiția din vară din Japonia.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇