Cristina Neagu, incertă pentru Campionatul Mondial. Ce jucătoare au fost lăsate în afara lotului

Cristina Neagu, incertă pentru Campionatul Mondial. Ce jucătoare au fost lăsate în afara lotului

Naționala României de handbal feminin este calificată la Campionatul Mondial, acolo unde vom începe aventura din Danemarca pe 1 decembrie chiar, de Ziua Națională a României, într-un meci cu Chile.

România tocmai a câștigat Trofeul Carpați în acest week-end, după o finală cu Austria, scor 41-35, iar plecarea în Danemarca va avea loc pe 29 noiembrie.

Selecționerul Florentin Pera a decis să le lase acasă pe Elena Șerban și Ana Maria Tănasie, însă marea problemă a noastră este Cristina Neagu, încă indisponibilă din punct de vedere medical. Jucătoarea noastră nu va putea evolua în primul meci de la Mondiale.

ADVERTISING

Naționala de handbal feminin a României debutează la Campionatul Mondial pe 1 decembrie, împotriva celei mai slabe formații din grupă, Chile. Urmează testele cu Serbia (3 decembrie) și Danemarca (5 decembrie).

Pe lângă Austria, România a mai învins la Trofeul Carpați și naționalele Elveției și Portugaliei.

Cristina Neagu nu a evoluat nici măcar un minut la acest turneu amical, iar interul stânga acuză dureri la genunchiul drept. Ea a ajuns în București duminică pentru a mai realiza anumite investigații medicale suplimentare, după cum notează Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Lotul României pentru Campionatul Mondial:

Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)

Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Sonia Seraficeanu ( Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Nicoleta Balog (Dunărea Brăila).

Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Claudia Pașcan (SCM Craiova), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Daria Bucur ( Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea).

ADVERTISING

Campionatul Mondal de handbal se va desfășura în perioada 29 noiembrie-17 decembrie în trei țări: Danemarca, Suedia și Norvegia.

România are ca obiectiv trasat de FRH clasarea între primele 8 națiuni ale lumii la acest CM. „Plecăm în Danemarca încrezători și gata să dăm totul pentru a ne atinge obiectivul.", a conchis selecționerul Florentin Pera, pentru sursa mai sus citată.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇