Cristian Tudor Popescu prezintă cauzele care au dus la înfrângerea Simonei Halep la US Open: "O bucurie într-o seară amară"

Cristian Tudor Popescu prezintă cauzele care au dus la înfrângerea Simonei Halep la US Open: "O bucurie într-o seară amară"

Cristian Tudor Popescu a comentat eliminarea prematură a Simonei Halep de la US Open 2022.

Gazetarul a remarcat că tenismena română nu a fost lucidă și a servit slab.

"O bucurie într-o seară amară. De la taiwaneza Su Wei Hsieh n-am mai văzut o jucătoare firavă care să folosească atât de mult și de abil greutatea rachetei pentru a compensa lipsa de forță în brațe și trunchi. Un exemplu perfect de ceea ce se numește easy power. Pe lângă îndemânare, Daria Snigur a arătat și un tupeu controlat, necedând niciun moment inițiativa în meci – în setul 2, pierdut cu 0-6, Snigur a greșit mult, nu Simona a pus stăpânire pe joc.

ADVERTISING

Era unplayable, de nebătut, ucraineanca de 20 de ani, venită din calificări? Nicidecum. Simona ar fi avut soluții. De pildă, dreapta semiplată cu deschidere foarte largă a Dariei are nevoie de timp și spațiu pe măsură pentru a fi eficientă – dacă Simona ar fi presat-o pe dreapta cu lovituri sistematic tari și iuți, în cros, greșelile se puteau înmulți rapid.

Dar până să-i facă ceva adversarei, Simona a avut probleme cu ea însăși. Lipsă generală de luciditate.

Iarăși, și iarăși, serviciul, slab, nesigur, și primul, și al doilea. Snigur putea fi destabilizată și prin ținutul mingii în teren, cu lovituri adânci, în raliuri lungi. Nici asta, specialitatea ei, n-a putut să facă Simo, greșind neforțat de-mi dădeam palme… În fine, altă hibă veche, faptul că nu a încercat aproape deloc să returneze decisiv serviciul 2 al Dariei, cât se poate de atacabil… Asta e.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totuși, o bucurie în amărăciunea acestei seri: tânăra Daria Snigur din Ucraina a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit", a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

2-6, 6-0. 4-6 este scorul cu care Simona Halep (locul 7 WTA) a fost învinsă de Daria Snigur (locul 124 WTA) în runda inaugurală de la US Open 2022.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!