COSR și Federația Română de Tenis, la cuțite: "Prejudiciu de imagine și financiar"

COSR și Federația Română de Tenis, la cuțite: "Prejudiciu de imagine și financiar"

Comitetul Olimpic și Sportiv Român ia atitudine după ce tenismenele române au refuzat în masă participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Prin intermediul unui comunicat de presă, COSR anunță că va analiza situația și va lua măsuri.

Vezi și: Ministrul Tineretului şi Sportului amenință cu tăierea finanțării Federației Române de Tenis: "Sunt foarte mâhnit"

"Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis astăzi în ședința Comitetului Executiv analizarea situației create în urma retragerii jucătoarelor de tenis din Echipa Olimpică ”Team Romania”.

ADVERTISING

În data de 20.06.2021, Federația Română de Tenis a informat COSR că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu sunt accidentate și este necesară retragerea lor din Echipa Olimpică pentru JO Tokyo 2020. Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibilă pentru competiția olimpică dar a renunțat la participare.

Din motive justificate, ținând cont de prejudiciul de imagine și cel financiar, Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanță, Comisia Medicală și Comisia de Etică vor analiza cazul creat și vor înainta concluziile Comitetului Executiv.

ADVERTISING

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a sprijinit și finanțat în acest ciclu olimpic Federația Română de Tenis pentru pregătirea componenților Lotului Olimpic.

Participarea sportivilor români în competiția olimpică de tenis mai este posibilă după validarea locurilor cotă. Astfel, dublul feminin Monica Niculescu - Raluca Olaru este eligibil pentru a participa la Jocuri iar Horia Tecău și Florin Mergea așteaptă un wild-card din partea Federației Internaționale. Data limită de acordare, 5 iulie 2021", se arată în comunicatul COSR.

Comunicat de presăComitetul Olimpic și Sportiv Român a decis astăzi în ședința Comitetului Executiv analizarea...

Publicată de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pe Joi, 1 iulie 2021

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!