Ministrul Tineretului şi Sportului amenință cu tăierea finanțării Federației Române de Tenis: "Sunt foarte mâhnit"

Ministrul Tineretului şi Sportului amenință cu tăierea finanțării Federației Române de Tenis: "Sunt foarte mâhnit"

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a arătat nemulţumit, joi, de faptul că mai multe jucătoare române de tenis au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august).

”Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul”, afirmă ministrul într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

"Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii. De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis", a mai scris Novak în reţeaua de socializare, precizând că aşteaptă o "reacţie oficială a federaţiei referitor la acest caz".

ADVERTISING

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a anunţat, miercuri, că la concursul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo România va fi reprezentată doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

"Tenisul românesc va fi reprezentat de o pereche de dublu la Tokyo. La dublu mă refer la Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Am înţeles că sunt calificate. Din păcate, celelalte fete au jucat prea mult. În plus ele au trecut prin experienţa asta (n.r. - restricţiile la turnee) şi mi-au spus că nu pot să iasă să iau o gură de aer, stau numai închise în hotel şi pe terenul de tenis. Pe de altă parte trebuie să te obişnuieşti pentru că altfel nu ai ce să faci", a declarat Ţiriac într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, a anunţat săptămâna trecută că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!