COSR intervine în "cazul David Popovici", care a cerut cazare separată și pază privată la Jocurile Olimpice

COSR intervine în "cazul David Popovici", care a cerut cazare separată și pază privată la Jocurile Olimpice

COSR vine cu clarifică în privința lui David Popovici (19 ani), cel care a solicitat să stea în afara Satului Olimpic la JO 2024 de la Paris, de asemnea și pază privată.

Mihai Covaliu, președintele COSR, a explicat că „nu toată lumea este egală” și că, fiind un sportiv cu mari șanse la medalii, David Popovici are dreptul să beneficieze de condiții speciale la Jocurile Olimpice.

Popovici a solicitat să fie cazat în afara Satului Olimpic la Paris și să aibă parte de protecție privată pe durata competiției.

ADVERTISING

“David Popovici nu este favorizat, ci este un sportiv de excepție. Și, ca toți sportivii de excepție care merg la Jocurile Olimpice să se bată pentru medalia de aur, are nevoie de suport maxim. Adică un sportiv care se califică pe ultimul criteriu, care este pe locul 50, și vine cu pretenții exagerate, nu ai cum să-i pui…

Noi trebuie să știm că nu toată lumea este egală. Sunt sportivi cotați mai bine, sunt sportivi cotați cu șanse mai puține și sunt sportivi care doar obțin calificarea la Jocurile Olimpice. Totul are o măsură”, a spus Mihai Covaliu, conform iamsport.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

David Popovici va participa la a doua ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, după cea de la Tokyo (2021).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇