Cosmin Olăroiu i-a dat în judecată pe chinezi la TAS

Cosmin Olăroiu i-a dat în judecată pe chinezi la TAS

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că antrenorul român Cosmin Olăroiu a acţionat în judecată la TAS clubul Jiangsu FC, cu care a câştigat anul trecut titlul în China, pentru a-şi primi restanţele salariale.

Iorgulescu a adăugat că prietenul său are oferte pentru a antrena, însă nu le poate da curs până la încheierea procesului de la TAS.

"Olăroiu a avut ghinionul să se ducă la o echipă al cărei patron a fost implicat în nişte afaceri dubioase. După câte ştiu eu, patronul avea 20% din compania Alibaba. Iar patronul de la Alibaba a fost arestat sau aşa ceva. Iar pe urmă a dispărut şi patronul lui Olăroiu. Situaţia e grea şi la Inter Milano (n.r. - club cu aceiaşi investitori), nu sunt plătiţi nici acolo jucătorii. Iar acum Olăroiu şi-a reziliat contractul şi a mers în instanţă la TAS. Iar din câte am văzut chinezii au anunţat că desfiinţează clubul. Şi în situaţia asta nu ştiu ce se întâmplă. El are de mai mult timp oferte, dar nu le poate da curs pentru că trebuie să îşi rezolve problema, să îşi ia banii dacă se poate. Dar în condiţiile astea e mai dificil acum. Trebuie să stea până se încheie procesul la TAS şi pe urmă ia o hotărâre să se ducă undeva", a spus Iorgulescu.

ADVERTISING

Echipa de fotbal Jiangsu FC, cu care antrenorul Cosmin Olăroiu a câştigat în sezonul trecut Superliga de fotbal a Chinei (CSL), s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme financiare grave, iar la 28 februarie şi-a încetat activitatea.

Clubul chinez, care s-a despărţit recent de antrenorul Cosmin Olăroiu şi mai mulţi jucători de bază în cucerirea titlului, a justificat decizia prin ''succesiunea mai multor elemente incontrolabile''.

Gruparea Jiangsu a căutat fără succes un nou patron în locul grupului Suning, care deţine în Italia formaţia Inter Milano, şi care a decis să se retragă.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇