Condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca România să avanseze în semifinalele Campionatului European de handbal

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca România să avanseze în semifinalele Campionatului European de handbal

Echipa națională de handbal feminin a României încă speră la calificarea în semifinalele Campionatului European, după victoria magică în fața Spaniei de vineri seara.

A fost 28-27 pentru elevele lui Florentin Pera, cu gol marcat în ultima secundă de Bianca Bazaliu, gol care ne păstrează speranțele încă vii pentru careul de ași al Europenelor.

E drept însă că sunt mai multe condiții de îndeplinit pentru a ajunge acolo. În primul rând, România trebuie să învingă marți și miercuri pe Muntenegru și Germania, în ultimele 2 jocuri din grupa principală. Apoi, Franța trebuie să-și câștige toate partidele din grupă, Muntenegru să le piardă pe toate, iar Olanda să învingă doar într-un singur meci, acel cu Muntenegru.

Bazaliu delivers Romania ON THE BUZZER | Romania vs Spain | Highlights | MR | Women's EHF EURO 2022

Sunt așadar condiții mai mult decât fanteziste, să o recunoaștem, însă mai degrabă putem spera la un loc 3 în grupă, care ne-ar duce la un meci de clasament pentru locurile 5-6 la Euro.

ADVERTISING

România e ultima acum în grupă cu 2 puncte, dar la egalitate cu Spania, Olanda și Germania. Tot vineri, Germania învingea Olanda cu 36-28.

Turneul final e transmis de televiziunea DigiSport.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇