Concluziile trase de Mircea Lucescu după înfrângerea României din Islanda

Concluziile trase de Mircea Lucescu după înfrângerea României din Islanda

Mircea Lucescu a analizat eșecul înregistrat de echipa națională în meciul cu Islanda, din barajul pentru EURO 2020.

Lucescu a afirmat că România a fost o echipă temătoare, care nu a reușit să-l blocheze pe Sigurdsson.

"Ce pot să spun, știam că echipa Islandei e foarte bine organizată, foarte bine disciplinată tactic. E și motivul pentru care antrenorul a făcut apel la foștii jucători, care au jucat zece ani împreună. Și eu m-am izbit de aceeași organizare de joc pe care au arătat-o și aseară, era greu de pătruns. Meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate, nu mi s-au părut net superiori echipei noastre. Nu am știut să-l blocăm pe Sigurdsson. Nimeni nu se aștepta să fie un joc ușor acolo.

ADVERTISING

Am ratat calificarea, rămâne acum Liga Națiunilor, unde au pornit foarte bine. Îți dă posibilitatea să ajungi la un turneul final direct. S-a jucat în condiții grele, pe un teren greu, alunecos, denivelat. Înainte de meci îmi spuneam că șansele sunt de 20% pentru noi și 80% pentru ei. N-au îndrăznit mai mult în prima repriză. E foarte greu când joci un singur meci de calificare. O echipă, dacă greșește, este o greșeală capitală. Am jucat mult prea prudent, au fost mult prea atenți în a menține un rezultat pe o perioadă mai lungă, un rezultat care ne putea permite calificarea", a spus Mircea Lucescu, potrivit Digi Sport.

ADVERTISING

Amintim că echipa națională a României a ratat calificarea la Campionatul European după ce a fost învinsă de Islanda, scor 1-2.

În aceste condiții, românii nu vor putea vedea meciurile naționalei la EURO 2020. Țara noastră va găzdui 4 meciuri de la turneul final programat anul următor, dar care și-a păstrat denumirea EURO 2020.

Pentru națională urmează meciul cu Norvegia din Liga Națiunilor, programat duminică, iar apoi pe 14 octombrie vom primi vizita Austriei.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇