Cine sunt marii șahiști ai lumii care vor participa la Grand Chess Tour 2022 la București, de săptămâna următoare

Cine sunt marii șahiști ai lumii care vor participa la Grand Chess Tour 2022 la București, de săptămâna următoare

Grand Chess Tour 2022 este una dintre cele mai importante competiții șahiste, practic un circuit internațional, a cărei primă etapă va avea loc la București de săptămâna viitoare, între 5 și 14 mai.

La această competiție de prestigiu vor participa zece dintre cei mai bine clasați jucători din clasamentul mondial FIDE, inclusiv locul 2 mondial în lume Alireza Firouzja (Franța) sau vicecampionul mondial în exercițiu, rusul Ian Nepomniachtchi.

La ceremonia de deschidere, din 4 mai, va fi prezent și Garry Kasparov, rusul fost campion mondial, considerat cel mai mare șahist din toate timpurile.

ADVERTISING

România, reprezentată de cei mai buni doi șahiști la Grand Chess Tour 2022, fondat de celebrul Garry Kasparov

Superbet Chess Classic România 2022 va avea la start următorii jucători: Alireza Firouzja (Franța) – locul 2 în lume, Levon Aronian (SUA) – locul 6 mondial, Fabiano Caruana (SUA) – locul 4 în lume, fost vicecampion mondial, pierzând o finală la Magnus Carlsen, Wesley So (SUA), Shakhriyar Mamedyarov (Azerbaijan), câștigător en-titre al Superbet Chess Classic România 2021, Ian Nepomniachtchi (FIDE) – locul 5 în lume, challenger la titlul mondial în cadrul CM 2021, Richard Rapport (Ungaria) – locul 10 mondial, Maxime Vachier-Lagrave (Franța), campion mondial în exercițiu la șah blitz, Leinier Dominguez (SUA) și Bogdan Deac (România) – cel mai bun șahist al României (locul 59 mondial), cel care a primit un wildcard pentru această etapă.

THE STARS OF SUPERBET CHESS CLASSIC ROMANIA 2022: Shakhriyar Mamedyarov

Se va juca șah clasic, în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Fondul de premiere al întregului turneu este unul de 350.000 de euro.

ADVERTISING

Partidele vor avea loc între 5 și 14 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai, în fiecare zi jocurile urmând a începe de la ora 15.

Competiția va fi televizată pe TVR 1.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇