Chris Evert și-a ales favorita la câștigarea Roland Garros: "Are tot ce-i trebuie"

Chris Evert și-a ales favorita la câștigarea Roland Garros: "Are tot ce-i trebuie"

Legendara Chris Evert și-a ales favorita la câștigarea ediției din 2023 de la Roland Garros.

Fosta mare campioană americană a afirmat că mizează pe Iga Swiatek la ediția din acest an.

"Cred că Iga Swiatek este favorită. După ce am urmărit-o în ultimele săptămâni, mi-a plăcut ritmul ei. Nu a jucat la Miami, nu a jucat la Billie Jean King Cup. Ea este inteligentă când își face programul pentru a se odihni. Este pur și simplu pregătită. De asemenea, zgura este cea mai bună suprafață a ei și este prima pe care a câștigat ceva major. Cred că a pierdut un singur meci pe zgură de anul trecut, dacă nu mă înșel.

ADVERTISING

Trebuie să ai o apărare grozavă, dar și o ofensivă grozavă, iar ea le are pe amândouă. Ea dictează fiecare punct pentru că se mișcă și lovește mingea devreme. Aleargă, știe ce lovitură potrivită să aleagă, în funcție de poziționarea ei în teren. Cred că un aspect pe care îl poate îmbunătăți este serviciul ei și cred că dacă cineva vrea să o învingă, trebuie să speculeze al doilea serviciu", a spus Chris Evert într-o conferință organizată de Eurosport.

Iga Swiatek are până acum două titluri câștigate la Roland Garros, în 2020 și 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anul acesta, cel mai bun rezultat pe zgură pentru ea este finala de la Madrid, pierdută cu Aryna Sabalenka. Este și campioană indoor pe zgura de la Stuttgart.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇