CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene, după o ultimă decizie radicală luată de UEFA

CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene, după o ultimă decizie radicală luată de UEFA

Campioana României CFR Cluj este în mare pericol să fie exclusă în viitor din cupele europene, după ce UEFA, forul oficial al fotbalului european, a luat măsuri disciplinare împotriva clubului din Gruia, care a dominat autoritar sportul cu balonul rotund din România în ultimii ani.

Astfel, UEFA a luat măsuri disciplinare împotriva campioanei României, CFR Cluj, și a altor 10 cluburi europene din cauza datoriilor. CFR a primit o pedeapsă cu suspendare însă și va fi exclusă din cupele europene doar dacă va mai încălca regulile financiare până în 2025.

ADVERTISING

Este o decizie luată de Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA, care a evaluat echipele europene conform noului regulament pentru licențiere și sustenabilitate financiară, penalizând 11 dintre acestea.

CFR Cluj nu a respectat condiția de a nu avea „datorii scadente” pe durata sezonului. Echipa din Gruia a fost și amendată sever de UEFA, cu o sumă de 250.000 de euro, cea mai mare amendă primită din cadrul cluburilor sancționate.

„Următoarele cluburi sunt sancționate cu excluderea din cupele europene pentru următoarele 3 sezoane pentru că au recidivat și au acumulat datorii mai vechi de 90 de zile. În cazul lui CFR Cluj, sancțiunea este cu suspendare pentru o perioadă de probă de două sezoane și va fi aplicată numai dacă echipa nu îndeplinește cerințele de solvabilitate în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025”, se arată într-un comunicat emis de UEFA.

ADVERTISING

Așadar, orice încălcare a regulamentelor financiare în următorii 3 ani înseamnă o excludere europeană pentru CFR, indiferent de rezultatele din campionat.

Alte cluburi sancționate de UEFA sunt Konyaspor, Olimpija Ljubljana (Slovenia), Astana, HNK Rijeka (Croația) sau Borac Banja Luka (Bosnia).

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!