CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene, după o ultimă decizie radicală luată de UEFA

CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene, după o ultimă decizie radicală luată de UEFA

Campioana României CFR Cluj este în mare pericol să fie exclusă în viitor din cupele europene, după ce UEFA, forul oficial al fotbalului european, a luat măsuri disciplinare împotriva clubului din Gruia, care a dominat autoritar sportul cu balonul rotund din România în ultimii ani.

Astfel, UEFA a luat măsuri disciplinare împotriva campioanei României, CFR Cluj, și a altor 10 cluburi europene din cauza datoriilor. CFR a primit o pedeapsă cu suspendare însă și va fi exclusă din cupele europene doar dacă va mai încălca regulile financiare până în 2025.

ADVERTISING

Este o decizie luată de Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA, care a evaluat echipele europene conform noului regulament pentru licențiere și sustenabilitate financiară, penalizând 11 dintre acestea.

CFR Cluj nu a respectat condiția de a nu avea „datorii scadente” pe durata sezonului. Echipa din Gruia a fost și amendată sever de UEFA, cu o sumă de 250.000 de euro, cea mai mare amendă primită din cadrul cluburilor sancționate.

„Următoarele cluburi sunt sancționate cu excluderea din cupele europene pentru următoarele 3 sezoane pentru că au recidivat și au acumulat datorii mai vechi de 90 de zile. În cazul lui CFR Cluj, sancțiunea este cu suspendare pentru o perioadă de probă de două sezoane și va fi aplicată numai dacă echipa nu îndeplinește cerințele de solvabilitate în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025”, se arată într-un comunicat emis de UEFA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Așadar, orice încălcare a regulamentelor financiare în următorii 3 ani înseamnă o excludere europeană pentru CFR, indiferent de rezultatele din campionat.

Alte cluburi sancționate de UEFA sunt Konyaspor, Olimpija Ljubljana (Slovenia), Astana, HNK Rijeka (Croația) sau Borac Banja Luka (Bosnia).

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!