Ce spune selecționerul naționalei României după eșecul cu Olanda de la Campionatul European

Ce spune selecționerul naționalei României după eșecul cu Olanda de la Campionatul European

Florentin Pera, selecționerul naționalei de handbal feminin a României, a făcut o analiză a partidei de debut de la Europene, o partidă nefericită pentru noi, în care am pierdut la limită, scor 28-29 cu Olanda, dar am și pierdut o jucătoare importantă, pe portarul Iulia Dumanska.

Fostul antrenor de la Ramnicu Vâlcea sau ȚSKA Moscova spune că a fost mult ghinion și ieri pentru echipa noastră, care are foarte multe sportive accidentate în lot, printre care lipsa Lorenei Ostase este poate cea mai importantă.

ADVERTISING

"Înfrângerile la un gol sunt cele mai dureroase. A ținut și de șansă, nouă ne-a lipsit. Orice meci la un gol e decis până la urmă la o singură minge. Sunt foarte mulțumit că jucătoarele nu au cedat niciodată. Am luptat până în ultima secundă. Olanda a plecat clar ca favorită, dar rămânem cu acest spirit de luptă după un astfel de meci. Olanda venea după victorii cu Danemarca, Norvegia, Brazilia, a venit la European pentru a lupta pentru o medalie. Noi ne-am confruntat cu multe probleme medicale, cred că dacă o aveam măcar pe Lorena Ostase să o mai odihnesc pe Crina Pintea, altfel ar fi stat lucrurile. Și Crina Pintea venea după o perioadă în care a avut probleme. Au fost momente când ea a cedat din punct de vedere fizic. Andreea Țîrle a încercat să o suplinească, e debutantă la un Campionat European, dar trebuie să avem răbdare, e tânără și are nevoie de timp", a puctat Pera, conform celor de la EuroSport.

ADVERTISING

Iulia Dumanska oferă un prim mesaj după accidentarea dură suferită la Europenele de handbal: „Voi continua să lupt”

Se ia în considerare chiar, dacă problemele Lorenei Ostase continuă, să fie chemată și o altă jucătoare la lot, din România, e vorba de Nicoleta Balog, de la Dunărea Brăila: "Din punctul meu de vedere șansele sunt foarte mici că Ostase să mai joace. O să facem o analiză cu staful medical și vom lua o decizie în funcție de ceea ce ni se va comunica. Poate chiar să mai chemăm o jucătoare de acasă. Este greu să mergi într-un turneu, cu meciuri din două în două zile, cu doar doi pivoți. Ar fi soluția Nicoleta Safta Balog", a subliniat Florentin Pera.

ADVERTISING

România va mai evolua cu Franța și Macedonia de Nord în prima fază a grupelor, pe 7 și 9 noiembrie, la Euro, ambele partide disputându-se la Skopje.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇