Ce spune președintele UEFA înainte de startul EURO 2020

Ce spune președintele UEFA înainte de startul EURO 2020

„Trebuie să ne adaptăm” pentru a duce la bun sfârşit un turneu care „nu este obişnuit”, a declarat vineri pentru AFP preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, cu câteva ore înainte de primul meci de la EURO 2020, Italia – Turcia, ce va avea loc la Roma.

Ceferin este optimist în legătură cu desfăşurarea competiţiei care se va încheia pe 11 iulie: „Nu cred că vor fi amânate nişte meciuri, bulele sunt cu adevărat stricte (…) Desigur, nu ştii niciodată ce poate întâmpla, dar sunt destul de încrezător că totul va fi în regulă.”

ADVERTISING

"Am fost convins de la început că EURO va avea loc anul acesta. Noi am amânat (în 2020) pentru ca ligile şi cluburile să poată încheia sezonul. Ne dăm seama acum: este cu atât mai important că a fost amânat, cu cât altfel, anul trecut, ar fi fost un EURO fără suporteri", a explicat slovenul.

Publicul va fi admis, la o capacitate limitată şi cu respectarea unor protocoale sanitare stricte, pe cele unsprezece stadioane care vor găzdui un EURO inedit, disputat în unsprezece ţări, printre care şi România.

ADVERTISING

"Este o situaţie aparte, trebuie cu toţii să ne adaptăm la această situaţie", a subliniat Ceferin.

"Noi am făcut-o mai bine de un an. Dacă vrem să putem încheia acest EURO, trebuie cu toţii să înţelegem acest lucru: acesta nu este un EURO obişnuit, în primul rând fiindcă se desfăşoară în unsprezece ţări, şi pe deasupra există pandemia care face călătoriile şi mai dificile. Trebuie cu toţii să ne adaptăm", a adăugat el.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!