Ce spune Mircea Lucescu după debutul său perfect la cârma echipei naționale a României

Ce spune Mircea Lucescu după debutul său perfect la cârma echipei naționale a României

Reputatul tehnician român Mircea Lucescu a revenit pe banca echipei naționale a României după 38 de ani și redebutul său a însemnat un mare succes pentru noi, un 3-0 sec în deplasarea din Kosovo, în prima etapă din Nations League.

A fost un meci decis de cuplul Man – Mihăilă din Serie A, aflat în mare formă. De altfel, selecționerul i-a lăudat foarte mult pe cei doi la finalul jocului, explicând în același timp și ce a schimbat de când este la cârma echipei: „Sunt foarte mulțumit de cum a evoluat echipa. Am sperat că preluăm controlul jocului, că nu suntem dominați de adversari. Am lucrat mult pentru a controla jocul, pentru a construi. Am reușit să punem în dificultate echipa gazdă, care are jucători foarte buni.

REZUMAT: Kosovo – România 0-3. Man a strălucit cu Lucescu pe bancă. Imnul României, fluierat

Am jucat bine cu mingi lungi, cei 3 oameni de atac (n.r.: Man, Drăguș și Mihăilă) ai noștri au viteză, au fost extraordinari. Am de-a face cu niște jucători profesioniști, inteligenți, care au fost atenți și concentrați pe ce le-am spus. Am și forțat la antrenamente, față de ce erau obișnuiți. Ei erau obișnuiți pe relaxare, dar am ridicat puțin ștacheta, să facă față adversarilor. Această victorie e și a lui Contra, Rădoi și Edi, care au contribuit la crearea acestui grup. E o victorie importantă, o victorie care poate aduce altă victorie. Trebuie să confirmăm jocul. Am știut să-i provocăm, am știu să folosim mingile lungi când a trebuit. E mai simplu să joci cu mingi lungi când ai 3 jucători de viteză în atac.

ADVERTISING

Și cei care au intrat pe final trebuie să se ridice la nivelul titularilor, măcar de îmi va fi greu să aleg titularii. A fost doar un meci, ne trebuie mare atenție, surprizele în fotbal pot veni de la orice echipă”, a declarat Mircea Lucescu, după acest joc, la televiziunea Antena 1.

România este lidera acestei grupe 2 din divizia C a Nations League, cu 3 puncte, având un golaveraj mai bun față de Cipru, cu 3-0 față de 1-0. Ciprioții au învins tot ieri în deplasare Lituania, echipă pe care noi o vom întâlni acasă luni seara, pe 9 septembrie, de la ora 21.45, meci LIVE pe SpotMedia.ro.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!