Ce spune Boris Becker despre prezența lui Novak Djokovic la Australian Open

Ce spune Boris Becker despre prezența lui Novak Djokovic la Australian Open

„Dacă Novak Djokovic participă la Australian Open, poate fi vulnerabil în prima săptămână”, crede fostul mare tenisman german Boris Becker, care l-a antrenat pe actualul lider ATP, de care este în continuare apropiat, scrie site-ul eurosport.fr.

Boris Becker aşteaptă, ca toată lumea, să vadă dacă sârbul va fi autorizat să participe la acest turneu.

"Novak este un luptător, cu o mentalitate de Street Fighter! Era într-un buncăr când avea zece ani, când oraşul său a fost bombardat, trebuie să ne amintim de asta. Rămâne faptul că pregătirea sa este cum nu se poate mai proastă înainte de un turneu de Mare Şlem", a declarat Becker.

ADVERTISING

"Nu doar că şase zile n-a fost pe un teren de tenis, dar n-a putut să mănânce lucrurile cu care este obişnuit şi şi-a cheltuit toată energia mentală la tribunal. Până luni seară, nu ştia ce soartă îl aşteaptă: 'E posibil să rămân? Trebuie să plec?' E cu adevărat cel mai prost scenariu posibil. Dacă participă şi arată slăbiciuni, poate fi vulnerabil în prima săptămână. Dacă trece însă peste toate acestea, atunci e favoritul turneului", a spus germanul.

"În continuare bun prieten" cu sârbul, Becker este mâhnit că imaginea acestuia în rândul marelui public a fost afectată.

ADVERTISING

"Întrebarea este: 'cine e tipul cel rău?' Publicul crede că este Novak Djokovic. El face uneori greşeli, însă avea documentele potrivite. Trebuie să amintim şi asta: 26 de jucători de pe tabloul principal au cerut o autorizaţie specială. Dintre cei 26, doar cinci au avut-o, printre care Novak", a afirmat Becker.

"Puteţi crede că în calitate de N.1 mondial are un rol special de jucat, că trebuie să fie un fel de model. Dar, în ciuda a toate, este viaţa sa, dreptul său, sunt alegerile sale. Şi cred că trebuie să respectăm asta", a spus Becker. În opinia sa, declaraţiile apropiaţilor lui Djokovic au tensionat situaţia mai mult decât cele ale jucătorului.

ADVERTISING

"Tatăl său şi-a depăşit atribuţiile. Cu siguranţă va regreta câteva declaraţii pe care le-a dat acum patru-cinci zile. Faptul că familia sa a dat toate aceste declaraţii nu prea l-au ajutat, mi se pare. Părinţii săi au reacţionat emoţional, la fel şi fratele său, ceea ce nu este întotdeauna de înţeles", a continuat germanul.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!