Cătălin Sprînceană a fost ales la conducerea Federației Române de Ciclism

Cătălin Sprînceană a fost ales la conducerea Federației Române de Ciclism

Cătălin Sprînceană este noul șef al Federației Române de Ciclism (FRC), după ce a fost ales în urma unei Adunări Generale Extraordinare, care a avut loc la sediul FRC vineri, 28 aprilie 2023.

Cătălin Sprînceană a câștigat cu 40 de voturi dintr-un total de 53 de membri afiliați prezenți la această întâlnire. El va avea un mandat de patru ani.

În aceeași zi au fost aleși și vicepreședinții FRC, Szabolcs Sebestyén (52 voturi) și Ovidiu Simen (45 voturi).

”A fost o zi lungă. Mulțumesc din suflet tuturor celor care mă susțin, conștient fiind de nivelul de responsabilitate pe care îl am acum. Nu cred ca este momentul pentru foarte multe cuvinte, pentru că “trenul ciclismului” ar trebui pus urgent în mișcare. Sunt bucuros că pot face echipă cu 5 oameni competenți si cu experiență, vicepreședinții Ovidiu Simen și Sebestyén Szabolcs, împreună cu membrii CA Kinda Geza, Razvan Juganaru și Mareș Alexandru. Alături de echipa extinsă a federației, dar și de cluburi, sper să ne lăsăm o amprentă bună în ciclism”, a scris Cătălin Sprînceană pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

Fostul ciclist Alexandru Ciocan (44 de ani) fusese ales iniţial preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism în data de 13 martie 2021. El a fost votat atunci pentru un mandat de 4 ani de 47 dintre cei 74 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală.

Din 23 februarie 2023 FRC rămăsese fără conducere, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul unui club care a contestat alegerile din iunie 2021.

Cătălin Sprînceană este și manager al echipei de ciclism MTB BikeXpert Racing Team, pe care o conduce de peste 10 ani, dar și comentator sportiv la Eurosport, de peste un an și jumătate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a mai lucrat în cadrul FRC, în perioada februarie 2017 - iunie 2021, în poziția de vicepreședinte. Cătălin Sprînceană este absolvent al Universității București, cu master în Știința Mediului (2001-2007)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇