Cătălin Cîrjan explică absența de la echipa națională: "Nu mai e naționala României, e naționala unor interese"

Cătălin Cîrjan explică absența de la echipa națională: "Nu mai e naționala României, e naționala unor interese"

Mijlocașul formației Arsenal Londra, Cătălin Cîrjan, a explicat motivul pentru care a refuzat convocarea la naționala U-20 a României.

Cîrjan a fost convocat inițial la naționala U-21 a României, dar ulterior aceasta a fost revocată și i s-a transmis să meargă la U-20, moment în care a refuzat. El a vorbit cu amărăciune despre situația convocărilor de la lotul național.

"Ați mai auzit asta și de la alți băieți, dar chiar a fost visul meu de mic copil. Din păcate, ce nu știu mulți este că naționala României nu prea mai e a României E naționala unor diverse interese, iar eu nu sunt acolo pentru că nu reprezint acele interese. Dacă voi juca vreodată pentru România, o voi face cu responsabilitate pentru țara mea. Nu vin pentru domnii Stoichiță sau Săndoi sau pentru altcineva, vin pentru țara mea. Nu voi refuza niciodată echipa națională a României, oricât de mult s-ar strădui unii să lase impresia asta", a spus Cîrjan pentru Playsport.

ADVERTISING

Apoi, el a menționat că a cumpărat din banii săi bilete pentru avion către România pentru a juca la U-21, dar apoi Emil Săndoi i-a transmis că trebuie să joace la U-20.

"Vă dați seama că în primă fază nu mi-a convenit și i-am argumentat domnului Săndoi de ce nu e în regulă să procedeze așa. Dar i-am spus că îi respect decizia de a nu mă convoca. Mi-a transmis că se va consulta cu colaboratorii dumnealui și că vor lua o decizie. „Păstrăm legătura”, au fost ultimele lui cuvinte. N-am mai păstrat nicio legătură, am aflat apoi că nu am fost inclus în niciun lot.

Domnul Săndoi mi-a spus că ar fi fost bine sa nu fi refuzat acțiunea din noiembrie, când s-au jucat meciurile cu FC Argeș și cu CSA Steaua. Așa cum i-am explicat și domnului Vlad Munteanu la acea vreme, eu nu am refuzat să vin la echipa națională. Am cerut doar înțelegere pentru că în acea perioadă mă pregăteam să merg cu echipa mare în turneul din Dubai, unde se juca împotriva lui Lyon și AC Milan. Nu cred că echipa națională avea neapărat nevoie de mine la meciurile cu FC Argeș și cu Steaua. Cred că era mai important pentru viitorul naționalei ca eu să ajung să joc pentru prima echipă a lui Arsenal și acolo era o șansă foarte bună. Era păcat să o ratez. Nici nu putem compara nivelul adversarilor. La Arsenal nu s-a primit nicio convocare de la U20. Cu domnul Pancu nu am vorbit in viața mea, de asta am și ramas dezamăgit când a spus că a aflat de la Emil Săndoi că nu vreau să vin", a mai spus Cîrjan.

ADVERTISING

De asemenea, Cîrjan spune că cineva din FRF nu îl dorește la echipa națională a României. "Da, mă simt nedorit. Îi obligă să mă bage în seamă doar faptul că pe tricoul meu scrie „Arsenal”. Știu ce spun, mă bazez pe multe întâmplări care au avut loc și care mă fac pe mine și pe familia mea să înțelegem că nu au fost doar simple coincidențe. Eu nu am fost chemat acum la U21 pentru că sunt ultimele meciuri înainte de Euro și nu se dorește ca eu să fiu acolo. Sunt sigur că le-a fost teamă că, dacă vin acum și demonstrez că am valoare, s-ar putea să aibă probleme cu oamenii în momentul în care nu aș fi fost inclus în lotul final. Așa, s-au gândit să mă trimită la U20, unde știm ce rezultate au fost. Au vrut să mă compromită, să spună pe urmă: „Cîrjan de la Arsenal… Nu e nimic de capul lui de moment ce naționala pierde într-o asemenea manieră cu el în teren", a completat Cîrjan.

ADVERTISING

El a mai susținut că tatăl său l-a văzut pe Mihai Stoichiță cum face schimbările la loturile naționale.

"Domnul Stoichiță îl trimitea pe unul dintre oamenii săi să transmită antrenorilor schimbările, l-a văzut tatăl meu, care se afla în apropiere. Pot să confirme și alte persoane care erau acolo. La finalul meciului, domnul Stoichiță s-a întors către tata și i-a făcut semn să-și pună fermoar la gură, ca și cum eram un fotbalist slab despre care nu are ce să se comenteze. Tot el a zis că n-am venit la meciurile cu Argeș și cu Steaua ca să joc la U23 în Dubai. Dacă dumnealui îi crede pe Odegaard, Gabriek, Nketiah, Lacazette, Dembele, Tonali, Tătărușanu, Rebic sau Origi jucători de nivel U23, sunt mândru că le-am fost alături", a transmis fotbalistul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇