Borussia Dortmund, venituri-record de 509,1 milioane de euro în sezonul trecut

Borussia Dortmund, venituri-record de 509,1 milioane de euro în sezonul trecut

Echipa germană de fotbal Borussia Dortmund, finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor, a anunţat, vineri, o cifră de afaceri anuală record în istoria sa, cu 509,1 milioane euro generate în sezonul trecut, informează AFP.

Această valoare, care nu ia în calcul indemnizaţiile de transfer, reprezintă o creştere cu 24 la sută în raport cu sezonul precedent, în ciuda unui loc cinci decepţionant în Bundesliga.

Dar această cifră de afaceri se explică, în principal, prin parcursul surprinzător al Borussiei în Liga Campionilor, unde a cedat în finală cu 0-2 în faţa lui Real Madrid. Creşterea drepturilor TV şi vânzarea produselor derivate, de asemenea, au contribuit la cifra de afaceri record.

ADVERTISING

"Este a 20-a mea conferinţă de presă anuală şi este, cu certitudine, una din cele mai satisfăcătoare", a declarat, vineri, Hans-Joachim Watzke, proprietarul clubului, cu ocazia prezentării anuale a rezultatelor financiare.

Însă veniturile clubului din regiunea Ruhr sunt, fără îndoială, mai ridicate. Dortmund l-a vândut pe mijlocaşul englez Jude Bellingham la Real Madrid pentru 103 milioane euro în cursul perioadei luate în calcul.

Borussia Dortmund este singura echipă care evoluează în prima divizie a campionatului german cotată la bursă.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!