Boris Becker are un nou favorit în circuitul mondial și știe cine va fi numărul 1 ATP: Nu se mulțumește cu puțin

Boris Becker are un nou favorit în circuitul mondial și știe cine va fi numărul 1 ATP: Nu se mulțumește cu puțin

Fostul mare campion al tenisului mondial, germanul Boris Becker și-a ales un nou favorit în circuit și știe că acest tânăr peste puțin timp va deveni numărul 1 ATP.

E vorba de Carlos Alcaraz, spaniolul care la doar 18 ani a cucerit un Masters de 1000 de puncte, la Miami. Ibericul l-a impresionat pe Becker, care consideră că tânărul va putea ajunge pe locul 1 ATP în foarte scurt timp, dacă va fi serios și constant în evoluții.

În finala de la Miami, Alcaraz l-a învins pe norvegianul Casper Ruud, scor 7-5, 6-4, fiind al treilea cel mai tânăr tenismen care triumfă la un Masters 1000 după Chang la Toronto 1990 și Nadal la Monte Carlo în 2005.

"Dacă totul continuă normal, atunci da, el poate fi numărul 1 mondial în viitor. Are doar 18 ani, dar trebuie doar să ne uităm la felul în care a jucat în ultimele șase luni. A mers la Miami și a câștigat meci după meci. Are mentalitatea de a nu se mulțumi doar să ajungă într-o semifinală sau să joace împotriva celor mai buni jucători din lume. Vrea să meargă mai departe și am văzut asta când a câștigat primul titlu de Masters împotriva unor adversari de top. Așa că aș zice că poate deveni numărul 1, dar orice se poate întâmpla în sport", a punctat aceste lucruri multiplul campion de Grand Slam, într-un podcast pentru EuroSport Germania, intitulat Das Gelbe Vom Ball.

ADVERTISING

Alcaraz ocupă în acest moment locul 11 mondial ATP, fiind eliminat însă foarte devreme la Monte Carlo, primul turneu mare pe zgură în 2022, după un meci cu americanul Sebastian Korda.

Multă lume îl vede pe Alcaraz drept noul Nadal în circuitul mondial, jucătorul despre care cu siguranță se va vorbi în următorii ani în termeni mai mult decât elogioși.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!