Bianca Florentina Ghelber a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului la Campionatele Europene de atletism

Bianca Florentina Ghelber a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului la Campionatele Europene de atletism

Sportiva română Bianca Florentina Ghelber a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului, miercuri, la Campionatele Europene de atletism de la Munchen.

Ghelber (32 ani), clasată pe şase la JO de la Tokyo, anul trecut, s-a impus în finala de la Munchen cu 72,72 metri, devansându-le pe poloneza Ewa Rozanska, 72,12 m, şi pe italianca Sara Fantini, 71,58 m.

În grupele preliminare, Ghelber obţinuse a treia performanţă, 71,27 metri.

Ghelber se clasase pe locul 6 la Mondialele de la Eugene (SUA), luna trecută.

ADVERTISING

România a obţinut prima medalie de aur continentală după o pauză de 20 de ani. Tot la Munchen, în 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România, la 400 mg, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Atletism. Atunci, Europenele erau programate odată la patru ani. La ediţia precedentă (1998), la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi Ghelber, Mihaela Melinte, urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

Ediţia 2020 a Europenelor în aer liber, de la Paris, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar la ultima ediţie, din 2018 (Berlin), Elena Andreea Panţuroiu (căsătorită Taloş) a avut cea mai bună performanţă dintre sportivii români, clasându-se pe locul 4 la triplusalt.

ADVERTISING

Răzvan Cristian Grec nu a reuşit nicio încercare validă în finala de la triplusalt la Munchen, în care s-a impus portughezul Pedro Pichardo, cu 17,50 m.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇