Australian Open 2021: Djokovic a răspuns criticilor aduse sugestiilor sale pentru jucătorii aflaţi în carantină

Australian Open 2021: Djokovic a răspuns criticilor aduse sugestiilor sale pentru jucătorii aflaţi în carantină

Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a răspuns criticilor aduse sugestiilor sale pentru jucătorii aflaţi în carantină înainte de Australian Open, el publicând miercuri un comunicat pe reţelele de socializare, relatează site-ul eurosport.fr.

Djokovic a încercat să calmeze numeroasele polemici legate de jucătorii în carantină în Australia şi de revendicările lor şi să lămurească rolul său de purtător de cuvânt. El i-a asigurat pe australieni şi pe organizatorii turneului că este recunoscător pentru primirea făcută.

Sârbul, care i-a trimis o listă de sugestii directorului turneului, Craig Tiley, pentru a relaxa măsurile de carantină la Melbourne, a subliniat în comunicat sinceritatea intenţiilor sale şi a explicat că a insistat, fără succes, să nu facă parte din "bula" privilegiaţilor de la Adelaide.

ADVERTISING

"Bunele mele intenţii faţă de colegii mei jucători au fost interpretate greşit şi considerate egoiste, greu de realizat şi lipsite de recunoştinţă faţă de organizatorii Openului Australiei. Nimic nu putea fi mai departe de adevăr. Uneori, când văd urmările unor lucruri, tind să mă întreb dacă nu ar trebui să mă distanţez şi să mă bucur de banii câştigaţi în circuit în loc să mă preocupe problemele altora. Cu toate acestea, aleg întotdeauna să fac ceva şi să fiu util", a scris Djokovic.

Suspectat că a avut grijă de imaginea sa în rândul jucătorilor când a trimis o listă de propuneri care aveau şanse mari să fie respinse, în timp ce se bucura de o situaţie privilegiată la Adelaide, la fel ca Dominic Thiem sau Rafael Nadal, sârbul s-a apărat.

ADVERTISING

"Îmi pasă cu adevărat de ceilalţi jucători şi înţeleg foarte bine cum funcţionează lumea. (…) Am obţinut nişte privilegii muncind mult şi, tocmai din acest motiv, nu mă pot mulţumi să fiu un simplu spectator, ştiind în ce măsură fiecare mică atenţie, mână de ajutor sau fiecare cuvânt de încurajare au contat pentru mine când eram mic şi neînsemnat", a asigurat el.

"Mă folosesc de statutul meu ca să ajut atât cât pot, când este nevoie. (…) Pe grupurile noastre de chat au existat sugestii din partea jucătorilor, pe care le-am adunat doar cu intenţia de a ajuta. Eram conştient că sunt şanse mici ca ele să fie acceptate, cum s-a întâmplat cu precedenta mea cerere să efectuez carantina la Melbourne şi nu la Adelaide. A fost respinsă chiar înaintea călătoriei mele din cauza restricţiilor stricte impuse de guvernul australian. Iar cum nu puteam fi împreună cu ceilalţi la Melbourne, m-am pus la dispoziţie pentru a ajuta dacă este nevoie", a explicat Djokovic.

ADVERTISING

Djokovic susţine că a făcut totul ca să nu profite de pe urma unor condiţii privilegiate.

Pentru a-i calma pe australienii care au văzut nişte mofturi în plângerile jucătorilor din ultimele zile, Djokovic a încheiat comunicatul cu un şir de mulţumiri: "Lucrurile au luat proporţii exagerate în presă, dând impresia că jucătorii (eu inclusiv) nu au fost recunoscători din cauza restricţiilor legate de carantină. Aş vrea să exprim deplina mea recunoştinţă pentru Tennis Australia, guvernul şi cetăţenii Australiei, fiindcă au binevoit să rişte să ne primească din dragoste pentru acest sport. Asta ne onorează şi vom face totul pentru a respecta protocolul sanitar instituit."

Criticat de mai mulţi jucători, ca australianul Nick Kyrgios, Djokovic a încercat astfel să demonstreze că nu este acel "personaj negativ" pe care îl văd mulţi, iar comunicatul său ar putea reduce tensiunea la antipozi, comentează site-ul citat.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇