Atacantul polonez Lewandowski, accidentat, ratează primul meci de la EURO 2024, cu Olanda

Atacantul polonez Lewandowski, accidentat, ratează primul meci de la EURO 2024, cu Olanda

Căpitanul şi golgheterul naţionalei de fotbal a Poloniei, Robert Lewandowski, va rata primul meci, de duminică, la EURO 2024, împotriva Olandei, din cauza unei accidentări în zona coapsei, a declarat marţi medicul Federaţiei Poloneze de Fotbal, scrie AFP.

„Facem totul pentru ca Robert să poată juca în cel de-al doilea meci din grupă, împotriva Austriei”, a spus medicul Jacek Jaroszewski într-un comunicat. Starul polonez s-a accidentat luni în timpul unui meci amical câştigat cu Turcia (2-1).

Selecţionerul Michal Probierz declara, luni seara, că participarea lui Lewandowski la EURO 2024 nu este în pericol, după ce fotbalistul a părăsit terenul accidentat.

ADVERTISING

"Este doar o accidentare uşoară şi sperăm că nu vor exista probleme", a declarat selecţionerul polonez Michal Probierz, referindu-se la jucătorul echipei spaniole FC Barcelona.

Căpitanul şi cel mai bun marcator al naţionalei poloneze a ieşit din joc în minutul 32 al partidei cu Turcia, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept.

Mai gravă pare să fie însă situaţia lui Karol Swiderski, partenerul din atac al lui Lewandowski, care a fost la rândul său nevoit să iasă de pe teren în minutul 12, după ce s-a accidentat la gleznă în timp ce sărbătorea golul prin care a reuşit deschiderea scorului în faţa turcilor.

ADVERTISING

"Karol şi-a răsucit glezna. Situaţia exactă o vom cunoaşte abia după examene ulterioare. Momentan, însă, nu cred că voi convoca un alt jucător", a spus Probierz.

Selecţionerul polonez a pierdut deja un alt atacant, Arkadiusz Milik, accidentat vineri în timpul primului meci de pregătire, împotriva Ucrainei (3-1).

Polonia figurează în Grupa D la EURO 2024, urmând să debuteze în competiţie duminică, împotriva Olandei. Franţa şi Austria sunt celelalte adversare din faza grupelor. 

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!