Arbitrul finalei Cupei Mondiale, prima reacție după ce a fost criticat pentru maniera în care a condus meciul Argentina - Franța

Arbitrul finalei Cupei Mondiale, prima reacție după ce a fost criticat pentru maniera în care a condus meciul Argentina - Franța

Polonezul Szymon Marciniak a fost la centrul finalei Cupei Mondiale, meciul Argentina – Franța, care a decis campioana mondială, după o partidă dramatică, terminată la loviturile de departajare.

El a fost aspru criticat de presa din Hexagon pentru deciziile sale, începând cu penaltiul pe care l-a primit formația lui Messi la debut de joc, continuând cu faza din prelungiri în care a validat al treilea gol argentinian, cel al lui Messi.

Marciniak a revenit în țara natală și a dat câteva explicații în legătură cu cele mai fierbinți faze din joc, explicând de ce a validat golul 3 al Argentineni, chiar dacă erau deja câțiva jucători sud-americani pe teren, celebrând reușita lui Messi: "Francezii nu au menționat fotografia unde se poate vedea că sunt șapte francezi pe teren atunci când Mbappe marchează un gol. Nu s-a spus nimic, mai ales că și la ocazia ratată de Randal Kolo Muani din finalul meciului, mai mulți jucători erau în terenul de joc. În primul rând, ca această situație (n.r. golul Argentinei) să fie pedepsită ar trebui să afecteze jocul. Și care a fost impactul băieților care s-au ridicat și au sărit pe teren? Există ziare serioase și unele care caută doar zgomot. Mulți prieteni, mari arbitri ai Franței, mi-au scris și părerea lor a fost grozavă. Mulți profesioniști și fotbaliști ne-au transmis felicitări. Kylian Mbappe a spus că suntem arbitri grozavi", spune Marciniak, conform presei franceze, prin FootMercato.

ADVERTISING

Finala de la Doha a fost una memorabilă, terminată după 3-3 la finele celor 120 de minute regulamentare, plus 4-2 la penaltiuri pentru Argentina, care astfel a celebrat al treilea titlu de campioană mondială în istorie.

Circa 200.000 de francezi au semnat o petiție pentru rejucarea finalei Cupei Mondiale

Trebuie spus că imediat după joc, cotidianul L'Equipe i-a acordat nota doi centralului din finală, criticându-l masiv pentru așa-zisele erori ale acestuia din ultimul act.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!