Anchetă în cazul morții lui Kobe Bryant: Ce a încercat pilotul să facă cu câteva clipe înainte de prăbușire

Anchetă în cazul morții lui Kobe Bryant: Ce a încercat pilotul să facă cu câteva clipe înainte de prăbușire

Pilotul elicopterului prăbuşit pe 26 ianuarie, cauzând moartea legendarului baschetbalist Kobe Bryant, a transmis controlorilor aerieni că a încercat să iasă din ceaţă înainte ca aparatul să se lovească de o colină, conform anchetei din acest caz, relatează AFP.

Ara Zobayan a precizat într-o discuţie radio că va urca la 1.200 m cu puţin timp înainte ca aparatul să se prăbuşească în apropiere de Calabasas, accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa Kobe Bryant, fiica sa Gianna în vârstă de 13 ani şi alte şase persoane.

ADVERTISING

O transcriere parţială a comunicaţiilor dintre Zobayan şi controlorul de trafic aerian se află printre documentele publicate miercuri de Consiliul naţional de securitate în transporturi (NTSB), responsabil cu ancheta.

"Urcăm la patru mii (de picioare, n. red. - 1.200 m)", a spus pilotul. "Şi apoi ce vei face când vei fi la altitudine?", a replicat controlorul, însă nu a mai primit răspuns.

Din primele elemente ale anchetei reiese că elicopterul a plonjat câteva sute de metri înainte ca accidentul să se producă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

NTSB, care continuă ancheta, a subliniat că acest "dosar public nu este un raport final şi nu conţine analize, concluzii, recomandări sau determinări de cauze probabile ale accidentului".

NTSB a mai anunţat că va publica un raport final la o dată ulterioară, ce nu a fost încă stabilită.

Kobe Bryant, supranumit "Black Mamba", a încetat din viaţă, la vârsta de 41 ani, în urma unui accident de elicopter produs în luna ianuarie, în apropiere de Los Angeles.

El şi-a petrecut întreaga carieră la Los Angeles Lakers, echipă alături de care a câştigat cinci titluri de campion al NBA.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇