ANAD anunță când află Simona Halep pedeapsa pe care o va primi în cazul de dopaj: Detalii de la audieri

ANAD anunță când află Simona Halep pedeapsa pe care o va primi în cazul de dopaj: Detalii de la audieri

Simona Halep (31 de ani) a fost audiată în urmă cu câteva zile în procesul de dopaj în care este explicată.

Gabriela Andreiașu, directoarea Agenției Naționale Anti-Doping, a oferit detalii de la audieri și a spus că este așteptat răspunsul în ceea ce privește pedeapsa pe care o va primi Simona Halep.

Ea a precizat că părțile au dat dovadă de profesionalism, iar în 14 zile va fi răspunsul Sports Resolutions și ITIA în ceea ce privește pedepsa sportivei noastre.

Deși avocații Simonei Halep au cerut doar o mustrare ca pedeapsă pentru românca, MARCA a anunțat că e de așteptat ca Simmona să primească o suspendare de doi ani din care au trecut deja aproape nouă luni.

ADVERTISING

”Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi. Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce este acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi.

Și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.

Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică.

ADVERTISING

Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar. Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA”, a declarat Gabriela Andreiașu, la Euronews.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!