Jurnalist polonez, despre cazul Simonei Halep: "Nu așa tratezi foști lideri mondiali"

Jurnalist polonez, despre cazul Simonei Halep: "Nu așa tratezi foști lideri mondiali"

Simona Halep (31 de ani) este în continuare suspendată provizoriu pentru dopaj, după testul doping picat la US Open 2022.

Audierea Simonei Halep în procesul de dopaj a avut, în sfârșit, loc la capătul a aproape nouă luni în așteptarea unui verdict, iar avocații sportivei noastre au cerut doar o mustrare pentru că a susținut că ingerat roxadustatul, substanța cu care a fost depistată pozitiv, în mod accidental prin contaminare.

La startul Wimbledon 2023, jurnalistul polonez Piotr Bernaciak a scris despre calvarul prin care trece Simona Halep, fostă câștigătoare a turneului de la All England Club în 2019.

ADVERTISING

"În 2022, când Simona Halep a jucat împotriva Elenei Rybakina pentru un loc în finala Wimbledon, habar nu avea ce va urma pentru ea. A fost suspendată pentru dopaj și nimeni nu știe când va putea din nou să joace tenis. Meciul cu Daria Snigur de la US Open a fost ulitmul pentru ea. Problema este investigația în cazul de dopaj nu a început încă, deși în curând se vor face nouă luni de când fosta câștigătoare de Wimbledon a primit o suspendare provizorie.

Pedepsele în cazuri de dopaj au tendința de a fi lungi, luni sau chiar ani de suspendare. Chiar dacă Simona va reveni pe teren, ea nu va fi în formă ca să lupte pentru țeluri înalte. O astfel de pauză lungă și-a pus amprenta în ceea ce privește pregătirea fizică, ca să nu mai menționez partea mentală. Nu așa tratezi jucătoarele, mai ales foști lideri ai clasamentului mondial. Chiar dacă e vinovată, ar trebui să aibă dreptul la o judecată dreaptă, corectă", a scris sursa citată.

ADVERTISING

Simona Halep a câștigat Wimbledon în 2019 după o finală în care a învins-o pe Serena Williams.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!