Ana Maria Popescu a anunțat noul său obiectiv

Ana Maria Popescu a anunțat noul său obiectiv

Scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de spadă, a afirmat, miercuri, că următorul său obiectiv şi al Federaţiei Române de Scrimă este construirea unei săli şi că se va implica total în acest proiect, chiar dacă va fi nevoit să dea cu vopsea lavabilă.

"Eu am ajuns aici datorită oamenilor din jurul meu care nu se văd de obicei şi a venit momentul ca şi eu să devin un astfel de om pentru cei mici care acum intră în sala de sport. Doar că această sală este deja prea mică. Ne-am propus să construim o sală şi acesta este următorul meu obiectiv ambiţios. Ştiu că îmi va fi mai greu decât mi-a fost vreodată. Nu ştiu cum vom face lucrul acesta, dar ştiu că dacă ne dorim vom face lucrul acesta şi dacă va fi nevoie să ne suflecăm mânecile şi să dăm cu lavabilă, o vom face. Ne-am dori cât mai mulţi oameni să rezoneze cu ideea noastră şi să vină alături de noi, să creadă în visul nostru", a declarat Popescu la sediul Federaţiei Române de Scrimă.

Pasionat de pariuri? Vezi aici ponturile zilei

Referitor la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportiva a spus că această ediţie a fost cu totul aparte, şi că nu a semănat cu precedentele la care a participat: "Pentru mine încercarea de a mă califica la Tokyo a început de la Rio pentru că am simţit că mai am ceva de spus în scrimă şi de aceea am ales să rămân. Deşi nu eram la prima ediţie totul a fost schimbat, atât de impersonal, atât de rece. Tot furnicarul acela pe care eu îl ştiam de la ediţiile anterioare nu mai exista. Ne feream unii de alţii, a fost un sentiment straniu şi apăsător. Eram testaţi zilnic şi să ajungi sănătos în sală era prima victorie. Deşi am primit mesaje că faţa mea nu arăta bucurie, credeţi-mă că m-am bucurat că am fost acolo. Putea să nu fie medalia de argint, putea să fie de aur, sau putea să nu fie deloc. Mă bucur şi sunt mândră de mine că am reuşit să îmi demonstrez mie în primul rând".

În ceea ce priveşte viitorul său, Ana-Maria Popescu a precizat că se pregăteşte pentru campionatele europene de la finalul anului, unde va încerca să "ţină steagul sus".

"Eu voi fi aici până la sfârşitul sezonului. Nu ştiu mai departe ce va fi, dacă voi avea costum de scrimă sau nu. Dar până la finalul anului trebuie să ne pregătim pentru Campionatul European. Este prematur să îmi trasez un obiectiv, dar ceea ce vă pot spune este că nu mă voi duce să fac turism, mă voi duce să ţin steagul sus", a mai spus Popescu.

Scrimerul Iulian Teodosiu, clasat pe 16 în proba de sabie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a afirmat că intenţionează să participe şi la ediţia următoare, de la Paris, unde speră să participe şi cu echipa.

"M-am dus încrezător acolo, aveam un singur obiectiv să îmi depăşesc condiţia şi să concurez cât mai bine, să îmi păstrez atitudinea pozitivă şi motivaţia pe care am avut-o în ultimul an. Am zis că nu am nimic de pierdut, deşi au fost momente grele. Eu nu am avut experienţa altor olimpiade, cum a avut Ana, nu am avut termen de comparaţie. Eram obişnuit cu toate măsurile şi testele. Toată energia şi focusarea mea erau pe competiţie şi am reuşit să termin pe un loc 16 binemeritat, muncit. Motivaţia mea a fost 100% în toate competiţiile, dar consider că nu am demonstrat încă tot ceea ce pot face. Şi ceea ce vă pot asigura este că voi continua cel puţin până la Paris. Vom încerca să construim o echipă, să o consolidăm şi să aducem sabia masculină acolo unde merită. Este o luptă foarte grea, sunt multe echipe care vor să îşi păstreze poziţia dar noi vom munci în continuare şi vom da totul pentru România", a afirmat Teodosiu.

Scrima românească a fost prezentă la Tokyo cu doar doi sportivi, Iulian Teodosiu (sabie) şi Ana-Maria Popescu (spadă). Federaţia Română de Scrimă şi-a îndeplinit obiectivul trasat înainte de Jocurile Olimpice, cucerind o medalie de argint prin Ana-Maria Popescu.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro