Ana Bogdan se califică în semifinalele turneului de la Iași

Ana Bogdan se califică în semifinalele turneului de la Iași

Ana Bogdan, a treia favorită, s-a calificat în semifinalele turneului BCR Iaşi Open (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, vineri, după ce a învins-o pe georgiana Ekaterine Gorgodze, cap de serie numărul opt, cu 6-1, 6-2.

Ana Bogdan (29 ani, 75 WTA) a obţinut victoria după numai 68 de minute.

Ana Bogdan, care în weekend-ul trecut a jucat prima sa finală WTA 250 din carieră (la Varşovia), a dominat jocul, fiind net superioară la serviciu (a reuşit şi 7 aşi), salvând cele trei mingi de break pe care le-a avut adversara sa.

ADVERTISING

Românca a câştigat ambele dueluri anterioare cu Gorgodze (30 ani, 147 WTA), cu 7-5, 6-4 în octombrie 2013, în sferturile unui turneu futures în Antalya, şi în noiembrie 2013 în finala altui turneu futures în Antalya, cu 7-6 (5), 7-6 (5).

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 5.300 de dolari şi 57 de puncte WTA.

În penultimul act, Ana Bogdan o va înfrunta pe rusoaica Daria Astahova (20 ani, 256 WTA), venită din calificări. Astahova a dispus, vineri, în sferturi, de Paula Ormaechea (Argentina)m, cu 6-4, 6-0.

ADVERTISING

Cealaltă semifinală de la Iaşi le va opune pe maghiara Panna Udvardy, a doua favorită, şi pe poloneza Maja Chwalinska. Udvardy a câştigat clar în sferturi în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovic (cap de serie numărul şase), cu 6-1, 6-2, iar Chwalinska a dispus cu 6-3, 4-6, 6-2 de Rebeka Masarova (Spania).

Într-un meci din sferturile de finală ale probei de dublu, ieşeanca Andreea Prisăcariu şi bosniaca Anita Husaric-Wagner au fost învinse cu 3-6, 6-4, 11-9 de rusoaicele Anghelina Gabueva/Anastasia Zaharova (favoritele numărul doi). Tot vineri, în semifinale, maghiarele Reka-Luca Jani şi Panna Udvardy, favoritele numărul patru, au trecut de rusoaice cu 6-1, 6-3.

ADVERTISING

În finală, Jani şi Udvardy vor juca împotriva câştigătoarelor din partida Andreea Roşca (România)/Daria Astahova (Rusia) - Andrea Lazaro Garcia (Spania)/Despina Papamichail (Grecia).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇