Amenințarea Super Ligii Europei e una reală. Decizia care se va lua joi poate schimba fotbalul din temelii

Amenințarea Super Ligii Europei e una reală. Decizia care se va lua joi poate schimba fotbalul din temelii

Proiectul Superligii Europene, abandonat de marile cluburi acum doi ani, poate deveni realitate doar peste câteva zile.

Și asta pentru că se așteaptă un verdict clar joi din partea Curții Europene de Justiție, care poate da aviz favorabil înființării acestei competiții mamut în Europa. O competiție de 15 miliarde de euro creată ca o mare rivală a Ligii Campionilor, actuala „regină” a UEFA.

Joi, 21 decembrie, de la 10.30 se așteaptă un verdict al Curții, iar principalele beneficiare ale unui verdict pozitiv ar fi Real Madrid și Barcelona, care vor primi fiecare câte 1 miliard de euro, după cum anunță cotidianul El Mundo Deportivo.

ADVERTISING

Anunțată la miezul nopții de 18 aprilie 2021, de către 12 cluburi fondatoare pe atunci, Superliga a dispărut din peisaj după ce două zile mai târziu doar, zece cluburi s-au retras la presiunea suporterilor, sau a țărilor de origine.

Dar Real Madrid și Barcelona au rezistat cu acest proiect, și dacă joi acesta va primi un aviz pozitiv, Real și Barcelona vor încasa fiecare un miliard de euro în calitate de grupări fondatoare, bani cu care cei doi granzi din Spania își pot rezolva o mulțime de probleme și își pot acoperi o mare parte din datoriile pe care le au.

How the European Super League Fell Apart - A Timeline

Bernd Reichart, directorul general A22 Sports Management, compania care conduce proiectul Super Ligii Europei (SLE), spune, pentru sursa iberică citată mai sus, că la acest proiect vor fi invitate și cluburi din planurile secunde ale fotbalului european, cum ar fi Steaua Roșie Belgrad sau Anderlecht: „Va fi un format care va include peste 60 de cluburi”, a anunțat Reichart. Nu este vorba doar de superforțe ale fotbalului european, ci și echipe de nivelul doi sau trei, de genul lui FC Porto, Benfica, PSV Eindhoven, Feyenoord, Steaua Roșie Belgrad și Anderlecht.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trebuie spus că în ultimele zile, UEFA și Asociația Europeană a Cluburilor (ECA) au făcut o campanie importantă pentru ca, și în cazul unei decizii favorabile joi pentru SLE, cluburile mari ar continua să evolueze pentru competițiile UEFA: Liga Campionilor, Europa și Conference League.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!