Alize Cornet își anunță retragerea înainte de meciul cu Halep de la Roma: ”Anticipez sfârșitul carierei”

Alize Cornet își anunță retragerea înainte de meciul cu Halep de la Roma: ”Anticipez sfârșitul carierei”

Sportiva din Franța Alize Cornet, 32 de ani, 34 WTA, a vorbit despre posiblitatea retragerii sale definitive din tenis, chiar înainte de meciul cu Simona Halep din runda cu numărul 1 de la Foro Italico, Mastersul de 1000 de puncte de la Roma.

Marea sportivă franceză spune că după ce își va agăța racheta în cui se va dedica în exclusivitate scrisului: ”Simt că mă apropii de finalul drumului, am dat foarte mult tenisului. Odată cu trecerea mea la statutul de romancieră, asta mă face să vreau să încep următorul capitol din viaţa mea. Anticipez sfârşitul carierei mele. Nu este cu adevărat premeditat. Evident, încă mai am ambiţii în tenis.

M-am detaşat un pic de obiectivele privind rezultatele, pentru că se creează multe aşteptări, presiune şi nu este un stres bun. La Roland Garros, există întotdeauna o dorinţă de a face foarte bine. Aşa că vreau să mă simt bine anul acesta, să nu mă concentrez prea mult pe rezultate şi vom vedea unde mă va duce asta”, puncta Alize, fostă jucătoare de top 20 WTA, conform RMC Sport.

ADVERTISING

4-1 e scorul întâlnirilor directe pentru Cornet în fața lui Halep, ultimul joc fiind la Australian Open, în optimi de finală, scor 6-4, 3-6, 6-4.

Halep, dacă va trece de Cornet, va evolua în turul secund cu Danielle Rose Collins, SUA, 8 mondial WTA.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!