Alexia Tatu este noua campioană a junioarelor sub 14 ani la Wimbledon

Alexia Tatu este noua campioană a junioarelor sub 14 ani la Wimbledon

Tânăra tenismenă din România Alexia Ioana Tatu a devenit campioană la Wimbledon la turneul rezervat junioarelor sub 14 ani, învingând-o în finală pe compatrioata Andreea Diana Soare, în minimum de seturi.

Tatu (14 ani), favorita 1 la Wimbledon, s-a impus cu scorul de 7-6, 6-4, după o oră și 29 de minute de joc.

Diana Soare (15 ani) a fost aici la Wimbledon cap de serie numărul 5 și a etalat un tenis de foarte bună calitate și în această finală, una în care micile detalii au contat și în care ea personal a revenit de la 2-5 în setul secund, având șanse să ducă manșa în prelungiri.

ADVERTISING

O performanță deosebită pentru tenisul românesc, care la nivel de juniori a mai avut o încununare de succes și în 2014, atunci când Ioana Ducu și Loredana Roșca au cucerit titlul la junioare la Roland Garros, în proba de dublu.

”Performanță importantă pentru tenisul juvenil din țara noastră, finala de simplu a turneului de la Wimbledon pentru jucătoare sub 14 ani fiind o afacere 100% românească!

Ce performanță! Finală sută la sută românească la Wimbledon

În ultimul act al întrecerii de la All England Club se vor afla față în față Alexia Ioana Tatu (favorita numărul 1, legitimată la CS Ten Club Tenis Buzău) și Andreea Diana Soare (favorita numărul 5, legitimată la Clubul Sportiv Medgidia)”, a postat Federația Română de tenis după ce sâmbătă, cele două tenismene au reușit calificarea într-o finală sută la sută românească.

Tatu trecuse în careul de ași de Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3, iar Diana Soare a reușit și ea un meci mare în semifinale, scor 6-0, 7-5, cu Isabelle Brtton (Marea Britanie).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele două aveau doar 10 ani în momentul în care Simona Halep câștiga primul său titlu de Mare Șlem, la Roland Garros în 2018.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!