Cătălin Drulă este noul președinte al USR. A câștigat la scor, din primul tur. Zice că începe o nouă epocă pentru USR (Foto&Video)

Cătălin Drulă este noul președinte al USR. A câștigat la scor, din primul tur. Zice că începe o nouă epocă pentru USR (Foto&Video)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Cătălin Drulă a fost ales președintele USR din primul tur, cu 71,34% din voturi, fiind urmat de Cătălin Teniță cu 14,89% și Octavian Berceanu cu 11,23%.

Primul tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR s-a încheiat duminică la ora 1:00, iar rezultatul a fost anunţat într-o conferinţă de presă.

„Este o onoare, le mulțumesc tuturor colegilor mei, încrederea lor mă obligă. Am cerut un mandat clar și USR mi l-a dat. Este un mandat de a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare și seriozitate internă și pentru ca USR să dea premierul și președintele acestei țări. (...) Este timpul unei noi epoci, de maturitate și stabilitate în USR. De astăzi suntem toți USR, nu mai avem timp de vedetisme și de politică imatură”, a spus noul președinte al USR, Cătălin Drulă.

ADVERTISING

În discursul său, Drulă a spus din nou că „USR a fost dat afară de la guvernare de această coaliție securisto-socialistă care a pus stăpânire pe România pe care nu o vom lăsa și cu care ne vom lupta”.

Președintele ales al USR, Cătălin Drulă, declarații de presă după încheierea alegerilor

Președintele ales al USR, Cătălin Drulă, declarații de presă după încheierea alegerilor

Publicată de USR PLUS pe Duminică, 10 iulie 2022

Cei şase candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al USR și voturile obținute:

  1. Cătălin Drulă – deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor - 71,34% din voturi
  2. Cătălin Teniţă – deputat USR de Bucureşti - 14,89% din voturi
  3. Octavian Berceanu – fost comisar-şef al Gărzii de Mediu - 11,23% din voturi
  4. George Ungureanu – inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea - 0,9% din voturi
  5. Miroslav Taşcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş Severin - 0,76% din voturi
  6. Alexandru Kiss – şofer de TIR, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea - 0,53% din voturi
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Votul online pentru șefia USR a început miercuri dimineaţa. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor. Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online.

Drula-USR-alegeri
Foto: Inquam Photos / George Calin

Alegerile interne din USR vin după demisia lui Dacian Cioloş de la şefia partidului.

Ulterior, europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat la sfârşitul lunii mai, la calitatea de membri ai USR şi au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇