A murit singurul fotbalist spaniol deținător al Balonului de Aur

A murit singurul fotbalist spaniol deținător al Balonului de Aur

O tragedie în fotbalul mondial s-a petrecut duminică, o dată cu aflarea veștii dispariției lui Luis Suarez Miramontes, unul dintre fotbaliștii legendari din istoria Spaniei.

Luis Suarez Miramontes, fostul mare jucător al Barcelonei, era singurul jucător spaniol ce a primit marea distincție a Balonului de Aur, în 1960. El a încetat din viață la vârsta de 88 de ani.

Miramontes a jucat la Barcelona între 1955 și 1961, fiind considerat o legendă a clubului catalan. El câștiga în 1960 Balonul de Aur, distincția supremă pentru un jucător, după o competiție acerbă în care i-a depășit pe titanii Ferenc Puskas (Real Madrid) și Uwe Seeler (Hamburg). După plecarea de la Barca, a evoluat și pentru Inter sau Sampdoria.

ADVERTISING

A rămas și acum singurul jucător spaniol cu această distincție în panoplie. Cu Inter a câștigat două Cupe ale Campionilor, Inter aducându-l pe San Siro pentru 300 de milioane de lire italiene, o sumă imensă pentru acele timpuri, echivalentul acum a 4 milioane de euro, scrie Marca.

Iar cu acești bani primiți, Barcelona a terminat de construit monumentalul Camp Nou. 6 trofee a bifat Miramontes cu Barca, între care două titluri de campion în Primera Division și două Cupe ale Orașelor Târguri.

Miramontes a fost și antrenor, bifând băncile tehnice ale formațiilor Inter, SPAL, Sampdoria, Deportivo, Albacete și echipa națională a Spaniei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!