A murit Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box

A murit Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box

Rudel Obreja, cel care a ocupat funcția de președinte al Federației Romane de Box, a încetat din viață la doar 57 de ani, după ce a suferit în ultimii ani de cancer.

„Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa”, a sunat comunicatul de presă emis de CS Dinamo.

Obreja suferea de mai mulți ani de cancer în stadiu terminal și a fost eliberat din închisoare pentru a se trata de această boală în urmă cu câteva luni.

ADVERTISING

Fostul sportiv a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul de box din 1989. De asemenea, el a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Obreja fusese condamnat definitiv în 2018 la o sentință de 5 ani de închisoare pentru implicarea sa în dosarul „Gala Bute”. El era atunci președinte al FRB în timpul desfășurării acestei gale de box, fiind acuzat de luare de mită și evaziune fiscală.

„Cu adâncă durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris pe Facebook și vicereședintele Ligii Profesioniste de Box din România, Plosca Viorel.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇