Rudel Obreja a cerut să iasă din pușcărie, instanța nu a fost de acord

Rudel Obreja a cerut să iasă din pușcărie, instanța nu a fost de acord

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea lui Rudel Obreja de suspendare a executării pedepsei în dosarul Gala Bute până la judecarea recursului în casaţie.

În cadrul recursului în casaţie formulat Elena Udrea şi de Rudel Obreja în urma condamnărilor primite în dosarul Gala Bute, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a solicitat suspendarea executării pedepsei până la o pronunţare pe obiectul dosarului.

Solicitarea sa a fost respinsă de instanţa supremă.

"Respinge cererea formulată de recurentul condamnat Obreja Rudel privind suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019, pronunţate de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 2303/1/2017", a transmis, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ADVERTISING

Instanţa a acordat termen pentru 23 mai, de la ora 13:00, pentru judecarea cauzei.

În aprilie anul acesta, Elena Udrea și Rudel Obreja au fost condamnați definitiv la șase, respectiv cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute". Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție care a respins ca nefondate cererile de anulare a condamnărilor din 2017 depuse de Elena Udrea și de ceilalți inculpați.

În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o pe Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

ADVERTISING

Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită.

ADVERTISING

Procurorii au arătat în rechizitoriu că, în 24 iunie 2011, a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box. În baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare în valoare de 8.116.800 de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇