A murit Gigi Mulțescu, legenda lui Dinamo

A murit Gigi Mulțescu, legenda lui Dinamo

Gigi Mulțescu, fostul imens jucător de fotbal al lui Dinamo București, a încetat din viață duminică, la vârsta de 72 de ani, după o lungă suferință.

Marele dinamovist era internat de câteva zile bune la Spitalul de Urgență Floreasca din București, fiind diagnosticat cu o pneumonie severă, suprainfectată, care a agravat și celelalte afecțiuni de care suferea.

Trista veste a fost dezvăluită de Ionel Culina, fost ofițer de presă la Dinamo și apropiat de legenda „câinilor”, pe pagina sa de Facebook.

Multescu s-a născut pe 13 noiembrie 1951, la Botoroaga, o comună din partea estică a Teleormanului.

ADVERTISING

Chiar dacă primii pași din carieră i-a făcut la juniorii Stelei, Multescu a debutat în fotbalul mare la Jiul, unde a bifat 8 sezoane și a marcat două goluri în finala de Cupa României cu Poli Timișoara, singurul trofeu al minerilor.

Gigi Multescu, in urma cu aproape jumatate de secol/ gol in finala Camp. Mondial Universitar 1974

În același an 1974, Multescu cucerea Campionatul Mondial Universitar din Franța, unde a purtat și banderola de căpitan, iar cu reprezentativa de tineret a României devenea campion balcanic.

La Dinamo, Mulțescu s-a transferat în 1979, a jucat șase sezoane, răstimp în care a cucerit trei titluri consecutive între 1982 și 1984, două Cupe ale României, în 1982 și 1984, precum și 20 partide disputate în competițiile europene.

ADVERTISING

Pentru România a bifat 16 selecții, marcând și două goluri chiar: o dată pe vechiul „23 august”, disputat pe 28 noiembrie 1976, contra Bulgariei, a doua oară în „Groapă” în preliminariile pentru Campionatul European din 1980, contra Ciprului, pe 18 noiembrie 1979.

Mulțescu a antrenat începând din 1990 foarte multe formații, în special pe Dinamo în atâtea rânduri, dar și pe Sportul Studențesc, Poli Timișoara, Jiul, Astra Ploiești, Gaz Metan, Petrolul și atâtea altele. Cu el pe bancă, Petrolul a bifat 697 de minute consecutive fără gol primit, cea mai lungă serie din istoria "găzarilor" (2014/2015). A mai pregătit pe Kayserispor, Adana, Ankaragucu, Gaziantepspor, Samsunspor iar și Kahramanmaraspor.

ADVERTISING

Ultimele sale experiențe ca antrenor au durat câte o lună, iulie 2020 - august 2020 și martie 2021 - aprilie 2021, ambele la Dinamo București, în plină pandemie de Covid-19.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!