A murit comentatorul sportiv Octavian Vintilă

A murit comentatorul sportiv Octavian Vintilă

Cunoscutul crainic sportiv de la Radio România Actualități, Octavian Vintilă a încetat din viață vineri, 19 aprilie, la vârsta de 86 de ani.

Născut pe 22 iunie 1938, la Ploiești, județul Prahova, Vintilă a devenit în scurt timp un cunoscut comentator sportiv pe undele radio. Tristul anunț a fost redactat sâmbătă chiar de către instituția unde Vintilă a lucrat o viață, Radio România Actualități.

Vintilă a fost sportiv de performanță, la scrimă, în probele de sabie, îmbrățișând apoi cariera de jurnalist sportiv. Cu lotul olimpic al României a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1964, de la Tokyo, și la cele din 1972, de la Munchen, unde România s-a clasat pe locul 4 în proba pe echipe.

ADVERTISING

A ocupat apoi funcția de vicepreședinte al Federației Române de Scrimă din 1975 până în 2000. A comentat șase ediții de Jocuri Olimpice, începând cu cele de la Montreal, din 1976. De asemenea, a fost președintele Asociației Presei Sportive (APS) din România din 2006 până în 2011.

Octavian Vintila a lucrat, printre altele, și la biroul de presă al clubului Steaua împreună cu Cristian Țopescu, un alt comentator de legendă al României, plecat și el dintre noi, mult prea devreme. Pentru realizările sale a fost ridicat la gradul de comandor în Ordinul Național „Serviciul Credincios”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇