Zeci de cai au fost salvați de la un abator ilegal din Brașov care exporta carnea în Italia (Video)

Zeci de cai au fost salvați de la un abator ilegal din Brașov care exporta carnea în Italia (Video)

Procurorii şi poliţiştii care anchetează dosarul vizând activitatea infracţională a unei grupări care ucidea ilegal cai pentru a exporta carnea în Italia, în baza unor documente falsificate, anunţă că 33 de cabaline găsite la abatorul unde animalele erau sacrificate ilegal au fost salvate, fiind preluate de către autorităţi şi duse într-un padoc până la clarificarea situaţiei lor din punct de vedere legal.

„Ca urmare a dispoziţiei organelor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, angajaţii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au luat măsuri în vederea transportării unui număr de 33 exemplare cabaline de la abatorul unde fuseseră duse în mod ilegal, la un padoc de pe raza judeţului Braşov, care îndeplineşte condiţiile propice pentru asigurarea bunăstării animalelor. Animalele au fost plasate într-o custodie temporară de către D.S.V.S.A. Braşov până la clarificarea situaţiei legale a acestora”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Braşov.

ADVERTISING

Cel mai probabil cele 33 de animale fuseseră cumpărate de la diverse persoane fizice de către membrii grupării şi urmau a fi ucise ilegal în abatorul din Braşov, carnea fiind apoi trimisă l Italia, după ce primea, în baza unor documente false, avizul care arăta că este conformă pentru consumul uman. 

Cinci persoane, între care un cetăţean italian, sunt cercetate sub control judiciar în dosarul în care sunt investigate infracţiuni de luare de mită, dare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale şi infracţiuni de spălarea banilor. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cinci medici veterinari, inclusiv angajaţi ai DSVSA, au fost citaţi şi audiaţi în dosar, anchetatorii suspectând că unii dintre ei eliberau documente false privind starea de sănătate a animalelor înainte de sacrificarea acestora.

Poliția a efectuat percheziții domiciliare la persoane bănuite de luare de mită, dare de mită, detournarea licitațiilor publice, uciderea animalelor și spălarea banilor. Activitățile au avut loc în 8 județe și în București, la sediile instituțiilor, societăților comerciale și la domiciliile unor funcționari publici și administratori. Cercetările se concentrează pe un grup infracțional organizat care a ucis cai într-un abator din Brașov, cu sprijinul unor medici veterinari și al angajaților unei instituții. Produsele din carne au fost destinate Italiei, la cererea unui cetățean italian, iar valori, obiecte și înscrisuri legate de infracțiunile cercetate au fost ridicate în timpul perchezițiilor#perchezitii #coruptie #mita #licitatii #criminalitateeconomica #frauda #spalareabanilor #ucîdereaanimalor #Brasov #Sibiu #Covasna #Dambovita #Prahova #Arges #Ialomita #Bucuresti #justitie #ancheta #dreptate #romania #Info1tv #,News #StiriBrasov

Publicată de Info1 TV pe Miercuri, 15 martie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇