Vremea continuă să facă probleme în țară. Mașini blocate în zăpadă, trafic restricționat, zboruri întârziate (Video)

Vremea continuă să facă probleme în țară. Mașini blocate în zăpadă, trafic restricționat, zboruri întârziate (Video)

A doua zi de iarnă autentică în mijlocul primăverii continuă să pună probleme serioase celor care se deplasează pe drumurile țării. Mai multe zboruri de pe aeroportul din Iași au întârzieri, iar din cauza vântului puternic, sunt suspendate în continuare manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia. În Moldova, zeci de oameni au sunat la 112 după ce au rămas înzăpeziți pe drum.

Centrul Infotrafic anunţă, miercuri, că ninge în mai multe zone, iar traficul se derulează în condiţii de iarnă. Pe mai multe sectoare de drum naţional au fost impuse restricţii, iar pe autostrăzi traficul se derulează în condiţii de carosabil umed.

ADVERTISING

„La nivelul ţării, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, circulându-se în condiţii de iarnă, în zona montană a judeţelor Arad, Bacău, Botoşani, Covasna, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Vaslui”, a transmis sursa citată.

Drumurile cu restricții:

  • DN 28A Paşcani - Moţca, judeţul Iaşi – circulaţie închisă;
  • DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localităţii Câineni, judeţul Vâlcea – căderi de pietre de pe versanţi - trafic alternativ, pe un sens;
  • DN 29, între localităţile Botoşani şi Manoleasa, judeţul Botoşani – trafic rstrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone;
  • DN 13B, între localităţile Praid şi Joseni, judeţul Harghita - trafic rstrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.
ADVERTISING

Pe DN1, traficul a fost restricţionat pe prima bandă pe sensul Bucureşti - Ploieşti, la kilometrul 27+100 de metri, în zona localităţii Snagov, judeţul Ilfov, după ce un autotren a lovit o conductă de gaze şi a rămas imobilizat pe carosabil. A fost oprită alimentarea cu gaze, nefiind pericol de explozie. Circulația s-a reluat normal în jurul orei 07:00.

Probleme pe Aeroportul Iași

Ninsoarea puternică a afectat activitatea la Aeroportul din Iaşi în cursul dimineţii de miercuri, astfel că decolarea mai multor avioane este întârziată cu până la două ore. Este vorba despre zborurile către Paris, Londra, Roma şi Barcelona, care ar fi trebui să decoleze între orele 06:00 şi 07:00.

ADVERTISING

Potrivit directorului Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, pista Aeroportului a fost curăţată.

În cursul nopţii, drumul către Aeroportul din Iaşi a fost blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, fiind necesară intervenţia echipelor din cadrul ISU Iaşi.

Mai mulţi pasageri au fost nevoiţi să meargă pe jos spre aeroportul din Iaşi, pentru a ajunge la timp la zborurile programate miercuri dimineaţă.

🌨 Revenirea zăpezii i-a mobilizat pe colegii noștri de la sol, care au intervenit cu autospecialele pentru a asigura condițiile optime de operare, nefiind raportate întârzieri din acest punct de vedere. 🛬j🛫 Echipa IASI Airport este la datorie menținând platforma și pista de aterizare - decolare în stare operațională permanentă.👉 Reamintim că modificări în programul de zbor pot interveni ca urmare o operațiunilor de degivrare a aeronavelor înainte de decolare. Siguranța pasagerilor este întotdeauna prioritatea noastră și a companiilor aeriene.Vă recomandăm să urmăriți situația curselor pe website-ul nostru:https://www.aeroport-iasi.ro/#flights-tableDe asemenea, pentru mai multe informații este indicat să contactați operatorii.

Publicată de IASI Airport pe Marţi, 4 aprilie 2023

Oameni blocați în zăpadă în Botoșani

În județul Botoșani, zeci de persoane au sunat, în noaptea de marţi spre miercuri, la 112, pentru a anunţa că au rămas blocate în zăpadă. La toate solicitările au fost trimise echipaje.

„În ultimele ore, la dispeceratul ISU – SAJ Botoşani s-au înregistrat 20 de apeluri de la cetăţeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăţi în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile săteşti, comunale, judeţene sau naţionale, din cauza zăpezii. Multe dintre apeluri anunţau aceeaşi situaţie”, au transmis, miercuri dimineaţă, reprezentanţii ISU Botoşani.

Judeţul Botoşani se află sub cod portocaliu de ninsori abundente până miercuri, la ora 14:00.

De asemenea, IPJ Neamţ a anunţat sectoarele de drum blocate miercuri dimineaţă:

  • DJ 207 Valea Ursului-Roman, 
  • DJ 208 G Stefan cel Mare-Dragomiresti,
  • DJ 155I Siliştea Moldoveni,
  • DJ 155G Bodesti-Corni,
  • DJ 157 Dochia Climesti Faurei,
  • DJ 158 Brosteni Bahna,
  • DJ 156 A Roznov Girov

În ultimele ore, la dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat 20 de apeluri de la cetățeni care sesizau faptul că...

Publicată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani pe Marţi, 4 aprilie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇