Vânt puternic și ninsori în toată țara: Trafic blocat, copaci și stâlpi doborâți, mii de oameni fără curent (Foto & Video)

Vânt puternic și ninsori în toată țara: Trafic blocat, copaci și stâlpi doborâți, mii de oameni fără curent (Foto & Video)

Vântul puternic și ninsorile au provocat probleme în mai multe zone din țară: au căzut copaci, stâlpi, pietre, traficul este îngreunat pe mai multe drumuri și mii de oamenii au rămas fără curent.

Zeci de utilaje de deszăpezire au intervenit pe șoselele din centrul României.

Iar din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Din păcate, vremea rea va continua. Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit până miercuri valabilitatea codului portocaliu de ninsori abundente, avertizarea fiind extinsă şi la regiunea Moldovei.

Șoferii care au schimbat cauciucurile de iarnă de la autovehicule sunt îndemnaţi să nu urce în zona montană, pentru a nu se expune pericolelor.

ADVERTISING

Probleme în trafic

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil, astfel că traficul rutier se desfășoară pe un singur fir pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, în județul Brașov.

Tot din cauza ninsorii abundente circulația rutieră se desfășoară alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 - 155 al DN1, în zona localității Timișu de Jos, județul Brașov.

Au fost impuse restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 13A, între localitățile Miercurea Ciuc și Căpâlnița, și pe DN 15, între localitățile Tulgheș și Toplița, din județul Harghita.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se circulă cu greutate pe DN24, zona Bucium, județul Iași.

Se circulă cu greutate pe DN24, zona Bucium, județul Iași❗️Circulați cu atenție⚠️#CNAIR#DRDPIasi

Publicată de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Marţi, 4 aprilie 2023

În staţiunea Rânca, aflată pe Transalpina la peste 1.600 de metri altitudine, a început să ningă viscolit în cursul dimineţii de marţi, iar utilajele de deszăpezire acţionează în permanenţă în zonă.

Totodată, ninge, dar nu au fost impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Pe șosele se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Ninge abundent și în zona de est a județului Hunedoara, la limita cu județul Vâlcea, pe DN7A. 6 autoutilaje au intervenit în această dimineață pe DN7A, DN66A, DN66 din județul Hunedoara cu 24 tone de material antiderapant.

Ninsoare abundentă în zona de est a județului Hunedoara, la limita cu județul Vâlcea, pe DN7A❗️Un număr de 6...

Publicată de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Marţi, 4 aprilie 2023

Pe DN7, tronsonul kilometric Călinești – Câineni, în județul Vâlcea, au căzut pietre de pe versanți. Nu sunt persoane rănite, ci doar pagube materiale, anunță autoritățile. Traficul rutier se desfășoară îngreunat, iar la fața locului intervin echipaje CNAIR.

ADVERTISING

Se circulă în condiții de iarnă și pe DN10, km. 94, la limita cu județul Covasna.

image-1
Foto: Facebook/Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești carosabilul este ud, vizibilitatea este bună, nu este aglomerație, dar este vânt puternic.

Mii de oameni fără curent

3.896 de consumatori din 13 localități din județul Prahova au rămas fără curent, după ce vântul puternic a distrus componente ale rețelei de transport.

Au fost deteriorate 28 puncte de transformare și trei linii de medie tensiune parțiale, informează ISU Prahova.

Localitățile afectate sunt Parepa,Vâlcele, Colceag, Olari Vechi, Lacul Turcului, Iordăchenu, Plavia, Straoști, Vărbila, Valea Cucului, Mocești, Țărculești și Gornet Cricov.

Copaci și stâlpi căzuți, acoperiș smuls

În București și Ilfov, pompierii au avut 61 de intervenţii pentru îndepărtarea unor copaci, stâlpi şi elemente de construcţie afectaţi de vântul puternic. 32 de autoturisme au fost avariate.

”Ca urmare a fenomenelor meteo, ISU București Ilfov a gestionat 61 de intervenţii (54 în Bucureşti şi 7 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 41 de copaci, 12 elemente de construcţie, 6 stâlpi, 1 cablu de electricitate şi 1 semafor”, a transmis, marţi dimineaţă, ISU.

Nu au fost înregistrate victime.

În Giugiu, acoperișul unui bloc s-a desprins și risca să cadă peste trecători. Pompierii au îndepărtat acoperișul din tablă, care era deja desprins, punând în pericol siguranța oamenilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇