Vom putea afla cine, ce și cum construiește în București. Fiecare autorizație va fi publicată pe site-ul PMB

Vom putea afla cine, ce și cum construiește în București. Fiecare autorizație va fi publicată pe site-ul PMB

Consiliul General a decis ca toate autorizațiile de construire pentru imobilele care se ridică pe teritoriul Capitalei să fie publicate pe site-ul Primăriei Municipiului București (PMB).

În plus, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a proiectului de hotărâre, urmează să se publice pe site-ul Primăriei Capitalei, într-o secțiune distinctă, și autorizațiile de construire emise din 2018 până astăzi.

Iar în acest fel fiecare bucureștean va putea afla cine, cum și în baza căror documente a construit în ultima perioadă sau urmează să construiască, în Capitală.

ADVERTISING

Din partea grupului PSD, consilierul general Marius Pavel a susținut că proiectul nu este oportun, din cauză că încalcă drepturi de autor și drepturi care țin de intimitate.

Administrația Firea – în timpul căreia Marius Pavel a fost tot consilier general – a invocat în repetate rânduri astfel de motive pentru a refuza presei accesul la documentația de urbanism.

De această dată, în ciuda argumentelor PSD, majoritatea formată din consilierii PNL și USR PLUS a votat pentru adoptarea proiectului.

Mai exact, proiectul a primit: 32 de voturi pentru, 19 împotrivă și 2 abțineri.

ADVERTISING

Cu alte cuvinte, în curând, pe site-ul Primăriei Capitalei urmează să se publice autorizațiile de construire.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇