Viceprimarul Capitalei vrea referendum pentru trotinetele electrice, ca la Paris

Viceprimarul Capitalei vrea referendum pentru trotinetele electrice, ca la Paris

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL), vrea ca PMB să organizeze un referendum pentru ca bucureștenii să se exprime: sunt de acord cu interzicerea trotinetelor electrice în regim self-service?

„Bucureștenii trebuie să decidă: Cu sau fără trotinete electrice pe străzile din Capitală!

În calitate de viceprimar general și de consilier al Partidului Național Liberal, am elaborat în urmă cu un an Regulamentul pentru folosirea trotinetelor.

Documentul a urmat toți pașii legali, inclusiv dezbaterea publică, fiind propus și scos de 3 ORI de pe ordinea de zi a Consiliului General.

ADVERTISING

Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului.

Pentru a avea costuri cât mai mici, propun ca referendumul să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare care vor avea loc, duminică, 9 iunie 2024.

Invit consilierii generali, indiferent de culoarea politică, să semneze și să susțină acest demers. Începând de astăzi propunerea de referendum și lista pentru semnături sunt disponibile la Cabinetul meu din cadrul Primăriei Capitalei - Bd. Regina Elisabeta, nr. 47", scrie pe Facebook Stelian Bujduveanu.

Bucureștenii trebuie să decidă: Cu sau fără trotinete electrice pe străzile din Capitală!În calitate de Viceprimar...

Publicată de Stelian Bujduveanu pe Joi, 7 septembrie 2023

Iniţiativa sa vine în contextul în care Parisul a interzis recent trotinetele electrice în regim de autoservire. Decizia s-a luat tot după un referendum care i-a invitat pe parizienii înscrişi pe listele electorale să voteze "pentru sau împotriva trotinetelor în regim de autoservire". Rezultatul a fost că 89,03% au votat împotrivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La noi, ​​trotinetele electrice administrate de companiile Bolt și Uber au fost retrase din Constanța, primăria precizând că autorizațiile de funcționare n-au mai fost prelungite pentru anul acesta. „Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, spun reprezentanții primăriei. În plus, municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇