Veste proastă pentru BOR: Ce spune ministrul Tătaru despre redeschiderea bisericilor

Veste proastă pentru BOR: Ce spune ministrul Tătaru despre redeschiderea bisericilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni dimineață, că încă nu este cazul ca slujbele religioase să se desfășoare în interiorul bisericilor.

Tătaru a precizat că trebuie urmărită evoluția pandemiei în următoarea perioadă și abia apoi se va lua o decizie în acest sens.

”Pentru următoarea săptămână sau următoarele două săptămâni, încă nu este cazul. Trebuie să urmărim efectiv evoluția numărului de cazuri și evoluția pandemiei, în general și în următoarea săptămână. Apoi vom decide”, a afirmat Tătaru într-o intervenție telefonică la Digi24, întrebat când vor fi redeschise bisericile.

ADVERTISING

Amintim că, în prezent, slujbele religioase se pot desfășura în aer liber, accesul enoriașilor în biserici fiind momentan nepermis.

De altfel, premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere cu patriarhul Daniel, în cadrul căreia a fost abordat și acest subiect.

Orban a spus că decizia de a redeschide bisericile trebuie ”luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e foarte scăzută”.

”Am discutat în zona religioasă cu preafericitul patriarh și cu alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar această decizie trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e foarte scăzută.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. E și o chestie de autoreglementare a Bisericii”, a spus premierul, la B1 TV, citat de Mediafax.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇