Vaccinare în penitenciare: Unul din doi deținuți vrea să fie imunizat

Vaccinare în penitenciare: Unul din doi deținuți vrea să fie imunizat

Jumătate din deținuții din penitenciarele din România și-au manifestat intenția de a fi vaccinați împotriva coronavirusului.

Întrebat, marți, în conferința de presă, dacă a început campania de vaccinare în penitenciare, col. dr. Valeriu Gheorghiță a spus că jumătate din persoanele private de libertate și-a manifestat intenția de a fi vaccinate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Vorbim de circa 20.000 de persoane private de libertate în România. La o evaluare a intenției de vaccinare, circa 10.000, deci aproape 50%, doreau să se vaccineze”, a spus Gheorghiță.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri, vor merge la Penitenciarul Rahova echipe mobile de vaccinare, unde vor fi vaccinate un număr de circa 1.000 de persoane.

„Sigur, nu toate în aceeași zi, dar sunt circa 1.000 de persoane care și-au exprimat această dorință de a se vaccina (la Penitenciarul Rahova – n.red.). La nivel național există probabil câteva mii de persoane deja vaccinate. Erau acum două – trei săptămâni aproape 1.000 deja vaccinate. E un ritm susținut și în scurt timp va fi asigurată vaccinarea celor care doresc”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!