Vaccinare în penitenciare: Unul din doi deținuți vrea să fie imunizat

Vaccinare în penitenciare: Unul din doi deținuți vrea să fie imunizat

Jumătate din deținuții din penitenciarele din România și-au manifestat intenția de a fi vaccinați împotriva coronavirusului.

Întrebat, marți, în conferința de presă, dacă a început campania de vaccinare în penitenciare, col. dr. Valeriu Gheorghiță a spus că jumătate din persoanele private de libertate și-a manifestat intenția de a fi vaccinate.

„Vorbim de circa 20.000 de persoane private de libertate în România. La o evaluare a intenției de vaccinare, circa 10.000, deci aproape 50%, doreau să se vaccineze”, a spus Gheorghiță.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri, vor merge la Penitenciarul Rahova echipe mobile de vaccinare, unde vor fi vaccinate un număr de circa 1.000 de persoane.

„Sigur, nu toate în aceeași zi, dar sunt circa 1.000 de persoane care și-au exprimat această dorință de a se vaccina (la Penitenciarul Rahova – n.red.). La nivel național există probabil câteva mii de persoane deja vaccinate. Erau acum două – trei săptămâni aproape 1.000 deja vaccinate. E un ritm susținut și în scurt timp va fi asigurată vaccinarea celor care doresc”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇