USR și PNL boicotează voucherele pentru plasmă: Doar în mintea Gabrielei Firea totul e despre bani

USR și PNL boicotează voucherele pentru plasmă: Doar în mintea Gabrielei Firea totul e despre bani

Liderul consilierilor generali USR, Ana Ciceală, a anunțat înainte ședinței de joi că nici colegii săi de partid și nici cei de la USR nu vor gira proiectul prin care Gabriela Firea vrea să le dea bonuri de 1.000 de euro bucureștenilor vindecați de Covid 19 care donează plasmă.

”Proiectul acesta este și imoral, și ilegal. Si contravine tuturor normelor europene în domeniu.

Potrivit Legii 822, nu e legal să donezi sânge și componente sanguine contra cost. Legea spune clar: activitatea aceasta e de tip non-profit. Deci aceasta e o nouă ilegalitate propusă de primarul general Gabriela Firea.

ADVERTISING

Din punct de vedere moral, proiectul acesta spune mai multe despre Gabriela Firea decât despre donatori. Doar în mintea Gabrielei Firea totul este despre bani. Oamenii nu sunt așa. Oamenii își doresc să doneze ca să ajute pe alții să se refacă după o boală pe care au avut-o și ei.

În plus, motivul potrivit căruia dăm vouchere ca să-i ajutăm pe bolnavii de Covid 19 cu o recuperare mai îndelungată nu e valabil. Toți bolnavii de Covid 19 ar trebui oricum ajutați să se recupereze.

Am vorbit cu specialiști – inclusiv de la Centrul de Transfuzii Saiguine – care spun că ne-am întoarce în timp cu 100 de ani, dacă facem așa ceva.

ADVERTISING

De fapt, am înțeles că directorii Centrului de Transfuzii Sanguine, care ar trebui să se ocupe de recoltarea sângelui, au și refuzat să semneze protocolul cu Primăria Capitalei”, a precizat Ana Ciceală.

Citește și:

Cei 1.000 de euro dați de Firea pentru plasmă vor accelera răspândirea bolii și vor pune în pericol centrele de donare

De ce mia de euro pe care Firea vrea să le-o dea donatorilor de plasmă i-ar discrima pe bolnavi și ar face mai mult rău decât bine

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇