Un rollercoaster a sărit de pe șine în Suedia. O persoană a murit, mai multe sunt rănite (Video)

Un rollercoaster a sărit de pe șine în Suedia. O persoană a murit, mai multe sunt rănite (Video)

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite duminică într-un accident de rollercoaster produs în parcul de distracţii Grona Lund din capitala Suediei, Stockholm.

Potrivit postului public de televiziune suedez SVT, care citează martori oculari, rollercoaster-ul Jetline a deraiat parţial în timpul unei curse.

Poliţia suedeză a anunţat că investighează incidentul.

„Evacuăm parcul de distracţii şi am început o anchetă", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Parcul Grona Lund a afișat un banner negru pe site și a confirmat producerea unui „accident grav", iar martorii au raportat sosirea unui elicopter, a ambulanțelor și a mașinilor de pompieri la locul incidentului.

ADVERTISING

Poliția a confirmat că șapte copii și adulți au fost răniți și transportați la spital în urma accidentului petrecut în parcul de distracții Grona Lund.

Autoritățile încă evaluează amploarea pagubelor cauzate de accident.

Cornelia - care era în parc alături de fiul ei - a relatat, potrivit Reuters, că oamenii au început să fugă și că se auzeau strigăte de panică.

Alți martorii au povestit că mai multe persoane au căzut din rollercoaster și au fost găsite pe sol, în timp ce altele au rămas blocate în vagoane.

ADVERTISING

Rollercoaster-ul Jetline, cu un circuit de 30 de metri înălţime, unde viteza poate atinge până la 90 de km/h, este unul dintre principalele puncte de atracţie ale parcului Grona Lund şi transportă mai mult de un milion de vizitatori în fiecare an, precizează parcul de distracţii pe site-ul său.

În imaginile de mai jos puteți vedea cum decurge o cursă normală, fără incidente, în rollercoaster-ul Jetline.

Jetline Roller Coaster | Gröna Lund 360° Attractions

11 veckor kvar till premiären men redan nu kan du värma upp med ett, två eller 11 åååååk i Jetline – för idag släpper vi vår första 360-film EVER!!!! Var med och tävla om 11 åkband till dig och dina vänner genom att räkna hur många 11:or som gömmer sig i åket. Titta runt i alla vinklar! – Skriv hur många 11:or du hittar, tagga en kompis som du helst vill åka Jetline med och avsluta med en PHEEET motivering!– Vinnaren utses på mån kl. 12 och meddelas via Facebook. PS. På vår Youtube-kanal hittar du fler attraktioner i 360! Nu åker vi!

Publicată de Gröna Lund pe Sâmbătă, 11 februarie 2017

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇