Circulația unor tramvaie și troleibuze, dată peste cap în Capitală din cauza unui incendiu. Problemele persistă și zilele următoare (Video)

Circulația unor tramvaie și troleibuze, dată peste cap în Capitală din cauza unui incendiu. Problemele persistă și zilele următoare (Video)

Un incendiu violent izbucnit în cursul după-amiezii de luni, 2 mai, la substația electrica din Depoul STB Nițu Vasile a dat peste cap circulația mai multor troleibuze și tramvaie, iar problemele vor persista și în următoarele zile.

Incendiul a izbucnit după-amiază, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care s-au luptat peste două ore cu flăcările.

Iată câteva imagini din timpul operațiunii, suprinse de unul dintre avertizorii de integritate din instituție și remise SpotMedia.ro.

Potrivit sursei consultate de Spotmedia.ro, troleibuzele de pe traseele 73 și 76 nu mai circulă, din cauză că rețeaua nu mai este alimentată la curent.

ADVERTISING

De asemenea, tramvaiele de pe linia 1 au fost deviate.

STB SA a comunicat inițial pe Twitter că troleibuzele de pe cele 2 linii sunt blocate la Piața Sudului, fără însă a menționa explicit că un incendiul este cauza tulburărilor de trafic. De asemenea, STB SA a transmis, tot pe Twitter, că tramveiele de pe Linia 1 au fost deviate.

UPDATE 21:03 - Ulterior, într-un comunicat publicat în jurul orei 21:00, STB a confirmat că incendiul a izbucnit în jurul orei 16:05 și a fost stins la 18:38.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„După lichidarea incendiului, s-au analizat toate posibilitățile repunerii pe traseu a tramvaielor și a troleibuzelor afectate. Din pacate, avaria majoră produsă în rețeaua electrică nu poate fi remediată rapid, STB SA fiind astfel în situația de a lua măsuri operative pentru ca utilizatorii transportului public să poată utiliza în continuare serviciile societății.

În faza actuală, s-a identificat soluția prin care tramvaiele liniei 1 și 10 circulă de la Banu Manta, sens Romprim, deviat de la Piața Sudului, cu întoarcere la Șura Mare.

ADVERTISING

Călătorii troleibuzelor liniei 73 pot utiliza varianta alternativă data de transportul cu autobuzul liniei 313, iar cei ai troleibuzelor liniei 76 vor putea fi preluați de autobuzele liniei 381, cu un parc mărit de autobuze. Pentru preluarea fluxului de călători la tramvaie s-a înființat o linie navetă care circulă de la Romprim la Piața Sudului”, anunță STB.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇