Case la 2.000 de lei lângă Sibiu. Un fake-news blochează activitatea unei primării: "Una e că nu înțeleg, dar ne și acuză că le ținem pentru noi"

Case la 2.000 de lei lângă Sibiu. Un fake-news blochează activitatea unei primării: "Una e că nu înțeleg, dar ne și acuză că le ținem pentru noi"

Există o comună din Sibiu, despre care se scrie constant pe rețelele de socializare că ar avea case ieftine de vânzare. Ar fi vorba despre case părăsite din comuna Bruiu, pe care primăria le-ar vinde cu doar 2-3.000.

Primarul comunei, Emil Gherghel, spune că informaţia este evident falsă, dar din păcate mulţi se lasă păcăliţi, sună la primărie şi greu pot fi convinşi că totul e fake news. Oamenii chiar acuză că angajaţii primăriei țin casele ieftine pentru ei.

În realitate, o casă în satul Gherdeal costă 60.000 de euro.

ADVERTISING

„Noi am dezmințit inclusiv pe site-ul primăriei. Am sunat la respectivele numere ca să încercăm să nu se mai răspândească informația, am încercat să-i contactăm și pe Facebook, dar nu am dat de ei.

Momentan, la Gherdeal 90-95% din case au proprietari, sunt vreo trei patru de care într-adevăr nu se mai știe nimic. Ce vă pot spune e că ultima casă s-a vândut cu 60.000 de euro, tranzacție pe imobil în Gherdeal (...) Cu 2.000 de lei cumperi un animal, un cal la căruță. Locuitori care stau în permanență acolo sunt vreo 10-12 persoane. Sunt mulți proprietari de la București care au cumpărat și renovează pentru a le transforma în casă de vacanță”, a declarat edilul pentru publicaţia locală Turnul Sfatului, anul trecut.

Iată şi postarea de pe site-ul primăriei: "În urma informațiilor apărute în mediul public și pe diferite rețele de socializare, Primăria Comunei Bruiu dorește să vă informeze că în satul Gherdeal precum și în celelalte sate aparținătoare, nu există imobile de vânzare la prețuri modice (2000 – 3000 lei).

ADVERTISING

Primăria Comunei Bruiu nu deține în proprietate imobile (case) care urmează a fi vândute. Proprietățile aflate pe raza comunei sunt proprietatea persoanelor fizice (sași sau români), iar pentru ultimele imobile scoase la vânzare au fost solicitate prețuri de minimum 20.000 euro.

Primăria Comunei Bruiu nu deține informații despre imobile aflate la vânzare în raza sa teritorială".

Dar nu contează adevărul pentru că informația falsă a apărut din nou, iar acum primarul se declară agasat de oamenii care sună şi au impresia că li se ascunde ceva.

ADVERTISING

”Am văzut că iar s-au s-a distribuit știrile ăstea și au început iar cu mailuri și telefoane. Mă agasează, dar dacă mă sună pe mine, eu răspund și le explic. Mai rău e când sună la primărie și ține din lucru oamenii de aici. Acum nici nu înțeleg că e o informație falsă. Una e că nu înțeleg, dar ne și acuză că le ținem pentru noi. Ne iau și ne întreabă, că ”de ce nu sunt prețurile de 3.000 de lei?”. Sunt persoane care nu înțeleg pur și simplu ce li se spune. Zic că vrem să le ținem pentru noi, de aia le zicem că nu e vorba de nicio casă cu 2.000 de lei”, se plânge primarul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇